Utazás

Gondoltad volna? Ezért nem repülhetnek át repülők a Déli-sark felett

Messze van, hideg és eljutni is nagyon drága oda. A Déli-sarkra tényleg csak a kiváltságosok mehetnek el az életük során, sőt, az sem adatik meg mindenkinek, hogy egy utasszállító ablakából vessünk egy pillantást a Föld legérintetlenebb és legzordabb vidékére. De vajon miért?

Antarktisz

Képzeld el! Utasszállítóval repülsz a Föld déli pólusának közelében, kinézel a repülőgép ablakán, és látod a Déli-sark örök jégtakaróját, az érintetlen tájakat, a hatalmas hegyeket és völgyeket. Azt sem tartjuk kizártnak, hogy olyanok is szép számmal akadnának, akik csak emiatt szállnának fel erre a járatra, ráadásul ez az Északi-sarkkal kapcsolatban lehetséges is. Ugyanakkor jelenleg nincs olyan kereskedelmi járat, ami a Déli-sark felett repül el. "Hogy miért nem lehetséges, hogy a repülő ablakából csodáljuk meg az Antarktisz közepét?" - teszi fel a kérdést a TWN.hu. Nos, egy szabály miatt. "Minden repülőgéptípust besorolnak egy osztályba, amely meghatározza, hogy mekkora távolságra repülhet a legközelebbi repülőtértől. Vészhelyzetben mindig elérhető közelségben kell lennie egy kifutópályának, ahová a járatot át lehet irányítani" - írja a Travelbook. A cikkükből az is kiderült, mekkora ez a távolság.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak

Utazás
Lifestyle
A vöröshagyma héjának jótékony hatásai, valamint felhasználási módjai kevésbé ismertek, ezért most összeszedtük, miért nem szabad soha egyből kihajítani.
Home&Design
Idén is megrendezik Magyarország legnagyobb konyhabútorokat, konyhagépeket, konyhai eszközöket és mindenekelőtt konyhai trendeket bemutató kiállítását.
Lifestyle
Az ételek élvezete nemcsak az ízekben rejlik, hanem azzal is jár, hogy kielégítsék az éhséget, ám vannak olyan élelmiszerek, melyek elfogyasztása után csak még éhesebbnek érezzük magunkat, és további...