Nem ér véget az ország a Balatonnál - felejthetetlen kirándulás Zalában

Tegye fel a kezét, aki belföldi nyaraláskor nem jut messzebb a Balatonnál! Pedig a tó északi csücskétől csak 10 perc Zalacsány és Kehidakustány. Egy új világ tárul elénk.

Ha nem jártatok még a zalaságban - mint ahogyan én sem túl sokszor - akkor ezennel ajánlhatunk nektek egy olyan sokarcú tájat és programsorozatot, amelyben garantáltan nem csalódtok. Minden évszakban gyönyörű ez a dimbes dombos táj, de a késő tavaszi pipacsvirágzás és a covid utáni nyitás külön pluszt adott a kiránduláshoz. Hobbifotósoknak, kirándulóknak, terepfutóknak, wellnessezőknek, vadászoknak és a golf szerelmeseinek is kimeríthetetlen élményt kínál ez a táj, ahol a helyiek mindent megtesznek azért, hogy az egyszeri vendágből visszatérő váljon.

Igazi programkavalkáddal várja a nyaralni vágyókat a magyar tenger új gyöngyszeme, Zalacsány és környéke. Az egyre felkapottabb turisztikai régió gasztronómiai kínálata a kézműves sajtoktól a különleges kolbászokig határtalan. A borok kedvelői is megtalálják itt a számításukat, de az ország legmodernebb hőlégballonján 1500 méter magasból megcsodálhatjuk a Balatont is.

A Balaton csücskében számtalan módon megszállhatunk, de ha igazi feltöltődésre vágyunk, a térség új gyöngyszemében, a Zala Springs Golf Resortban megadhatjuk testünknek a luxust. És ez nem csak a sportlehetőségekre vonatkozik - itt még az is megkedveli a golfozást, aki soha nem is gondolkodott a sportágban - de a wellness és a konyha is egyedülálló. Az különleges létesítményben tavaly novemberben adták át a wellness részleget, amit idén tavasszal vehettek végül át a korlátozások miatt a vendégek.
A lebegő wellness tervezése során sokat foglalkoztak a víz fizikai tulajdonságaival, odafigyeltek arra is, hogy a víz fizikai tényezői, így a hőmérséklete, nyomása, áramlása, felhajtó ereje miként hat majd a fürdőzők szervezetére, és egyaránt kiváló lehetőséget biztosít majd az aktív és passzív pihenést kedvelőknek.

A kültéri melegvizes termálmedence és a szabadtéri jakuzzi egész évben gőzölgő termálvízzel várja a felfrissülni vágyókat. A vizes élményeket fokozza a beltéri medence, amelyben több különböző élményelem és fényterápia csábít kényeztetésre. Természetesen van bioszauna, klasszikus gőzkabin és az autentikus finn szaunában szaunaszeánszok várják a vendégeket. Az ellazulást követően terepjáróba pattanva járhatjuk körbe az erdős vidéket, eljutva a környék őstermelőihez is, ahol biztosak lehetünk benne, hogy mesterséges anyagoktól mentes élelmiszerek várnak bennünket.

Aki kifejezetten a golf miatt érkezik, az a 160 hektáron elterülő, 18 szakaszos, bajnoki golfpályán nyugodtan lejárhatja a lábát vagy golfautózhat, akkor is nehezen lesz bejárható egyetlen alkalommal a terület. Ráadásul a térség egyik legszínvonalasabb golfpályájáját i világhírű tervező, Robert Trent Jones Jr. álmodta meg, ami extra vonzerőt jelent a golfrajongók számára. Külön szimpatikus, hogy a golfparadicsomban mekkora hangsúlyt fektetnek az egészséges étkezésre. Frissítőként fiatalító, sejtmegújító, rejuvenációs shakeket és smoothiekat is kínálnak. Mindezt fokozza az egyedi és trendkövető kézműves ginek és tonikok választéka, akár alkoholmentes kivitelben is. És akkor még nem beszéltünk az ételekről, amelyek tudatosan a helyi hagyományokat és ízeket idézik. És ha azt hiszitek, hogy mindez megfizethetetlenül drága, meg fogtok lepődni a barátságos árakon. Főleg a szolgáltatásokhoz képest, amit a hely kínál.

Galériánkban nézzétek meg helyszínajánlónkat és élményeinket képekben!

Az aktív pihenést preferálók számára lehet tökéletes választás Balaton eddig fel nem fedezett szeglete, azon belül is Zalacsány és környéke, ahol egész nyáron változatos programokkal várnak mindenkit.
Kattints a további képekért!

Fotó, leadfotó: zalasprings

Oldalak