Itt nyaral idén világbajnok vízilabdásunk - Tündéri gyerkőceiről is mesélt a sztársportló

Nagy Viktor világbajnok vízilabdázónk idén Amerikában nyaral családjával, ami előtt még arra is maradt ideje, hogy egy igazán jópofa kis reklámot forgasson párjával és tündéri gyerkőceikkel. A nagy utazás előtt pedig még mi is elkaptuk egy kis beszélgetésre.

Hamarosan a Nickelodeon csatornáján is látható lesz az a promó videó, amit a családoddal együtt készítettetek a MOL mesés útitársak kampánya kapcsán. Mint sportoló, te azért megszoktad már a kamerákat, a család többi hogy érezte magát a felvétel alatt?

Egy ilyen reklámfilm mindig különös dolog, de mind nekem, mind pedig a családomnak érdekes élmény volt és szerintem nagyon jól vették az akadályokat. Az elején talán még egy kicsit feszélyezve érezhették magukat, de a forgatás közben már egyáltalán nem éreztem rajtuk, hogy zavarban lennének, úgyhogy nagyon büszke voltam rájuk.

Szerencsére a gyerekeim sem túl szégyenlősek - ha mondhatjuk így - nagyon közvetlenek, hamar barátkoznak, úgyhogy a stábtagokkal is nagyon hamar egy hullámhosszra kerültek. Egyébként egyáltalán nem voltak egyszerű helyzetben, mert egy kicsit ilyen kitekert pózban kellett térdelniük a csomagtartóban, hogy mindannyian jól látszódjunk a felvételen, de szuperül megoldották ezt a feladatot is!

Feltételezem, hogy nem csak a felvétel kedvéért, hanem ténylegesen is el fogtok utazni a nyáron. Van már úti cél?

Igen megyünk, egy hónapra elutazunk Amerikába, sajnos pont ezért mi nem is fogjuk látni ezt a kampányt itthon, de biztosan meg fogunk kérni valakit, hogy örökítse meg számunkra, hogy festünk a Nickelodeonon. Igazából San Fransisco - Sacramento - Los Angeles hármas között fogunk mozogni, ahol a pihenés mellett a vízilabdát sem fogom elhanyagolni, ugyanis egy kinti egyetemi csapatnál fogok vendégjátékosként szerepelni, valamint kapus gyerekekkel is foglalkozom majd.

Négy főre pakolni azért nem egyszerű feladat. Megedződtetek már az évek során, vagy még mindig van valami, ami otthon marad?

Igen, ilyen utaknál mindig egy kicsit kényelmetlenül érezzük magunkat, - főleg úgy, hogy ha nem autóval megyünk, ahova ugye szinte mindent be lehet pakolni, amit csak akarunk. Én komfortosabban érzem magam, ha autóval utazunk, ilyenkor inkább több mindent pakolok be, de amikor repülünk, egy bőröndbe sokkal nehezebb mindent beletuszkolni, és mindig nagyobb eséllyel marad otthon valami, amire később szükség lenne.

Egy-egy ilyen hosszabb utazás során mi a bevált praktikátok, hogy kötitek le az autóban a gyerekeket? A plüssöket például szeretik?

Az elmúlt években tavaly és tavaly előtt is 3 hetes autós körutazásban volt részünk, amik kb. 5 000 km-es távolságot jelentettek két és fél hét alatt. Szerencsére a kocsiban van hátul monitor, amin a gyerekek az összes Disney filmet oda-vissza meg tudják nézni. Volt egy vicces történetünk is ezzel kapcsolatban, éppen Franciaországból, pont Disneylandből tartottunk hazafelé. Már Németországban jártunk, amikor a kislányom egyszer csak megszólalt, hogy nézd apa, ott egy kamion! Az volt szerintem a hatszázadik kamion, ami elment mellettünk, de ő csak akkor nézett ki az ablakon, szóval a mesék mindig beválnak, ha arról van szó, hogyan foglaljuk le őket.

A nagy fiam (8) - bár nem híreszteli - nagyon-nagy plüss rajongó, lefekvés előtt mindig szisztematikusan elrendezgeti őket, és bár alig fér be tőlük az ágyába, nem maradhat ki egyik sem, mindnek ott kell lennie. Lefekvés után a párommal még rá szoktunk nézni a gyerekekre, ilyenkor rendre azt látjuk, hogy a fiam már félig lóg le az ágyról, de a plüssöknek bérelt helyük van. Persze mindketten nagy becsben tartják a kis kedvenceiket, szerintem a mostani utazásra is hozni fogják őket.

Van esetleg abszolút kedvencük?

Hogyne, Samunál egy majom, Olíviánál pedig egy nyuszi a favorit, amik már baba koruk óta velük vannak. Persze mint általában a gyerekeknél, mindig van egy éppen aktuális kedvenc is, ez általában valamilyen mesehős. Nálunk nagyon megy például a Spongyabob, a kislányomnál pedig Shimmer figurája, a dzsinn testvérek animációs sorozatból.

Te hogy emlékszel vissza a gyerekkori nyaralásokra? Van esetleg olyan különleges helyszín, ahová a sajátjaidat is szívesen elvinnéd?

Amire nagyon szívesen emlékszem vissza az az, hogy a tiszai nyaralónkhoz jártunk le a szüleimmel minden évben. Előfordult, hogy szinte az egész nyarat ott töltöttem, voltak lovak, lehetett vízi sportolni, találkoztam a barátaimmal, nagyon szép emlékeim vannak innen. Az utazókedv persze mára sem múlt el, a feleségemmel együtt nagyon szeretünk világot látni, és azon vagyunk, hogy minél több mindent megmutassunk a gyerekeinknek is.

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!