Ha nálad is családtag: Így takarítsd az autód profi módon, hogy kívül-belül csillogjon!

Az autó megfelelő takarítása mindig is a kényszerű feladatok közé tartozott, így sokan inkább a szakszerű segítséget választják és autómosóba viszik járművűket. Léteznek azonban különböző praktikák, melyek segítségével otthon is megvalósítható a művelet, méghozzá mindenféle nehézség nélkül.

Tisztítás külsőleg

Az autó külsejének megfelelő karbantartása nagyon lényeges, mindegy, milyen évszak van. Az esztétikai szempont sem elhanyagolandó, de ennél is fontosabb, hogy az utakról felszedett piszok károsíthatja a karosszériát. A tisztításhoz szükségünk lesz autósamponra és vízre. Ügyeljünk rá, hogy a sampont puha szivaccsal dolgozzuk szét az autón, nehogy megkarcoljuk a fényezést. Használhatunk gőzborotvát is, ami a benzinkutaknál is megtalálható, de akár otthonra is bérelhető vagy vásárolható. Miután lemostuk a sampont, a vízcseppek eltávolítását egy tiszta, szintén puha ronggyal vagy szilikonos vízlehúzóval végezzük.

Polírozás

A mosás után, ha már teljesen megszáradt az autó, megfelelő színű waxot használva vékony fedőréteget kenhetünk fel, amellyel megvédhetjük a fényezést. Egy puha rongyra tegyünk egy kevés waxot, és óvatosan kenjük fel az egyes elemekre. A felesleget tiszta, puha ronggyal töröljük le. A polírozást végezhetjük kézi polírgéppel is, bár ezt jobb, ha szakemberre bízzuk, mert könnyen megkarcolhatjuk a fényezést. A szélvédőket és a tükröket, ahogyan az utastérben is, alkoholos üvegtisztítóval takaríthatjuk le tökéletesen.

Tisztítás belsőleg

Minél több időt töltünk az autónkban, annál több kosz keletkezhet az utastérben. A legkényesebb dolog a kárpitok kitisztítása. Ezt porszívóval célszerű végrehajtani, hiszen gyorsan és könnyedén eltávolítja a morzsákat és a szöszöket. Az egyéb szennyeződéseket kárpittisztító folyadékokkal tüntethetjük el. Az üléseken túl a szőnyeget, valamint a tetőkárpitot se felejtsük ki.

Műszerfal és a többiek

Praktikus a gumiszőnyeg használata, mert védi a szőnyeget a sártól és a nedvességtől, és könnyen tisztítható vízzel, illetve kefével. A műszerfal letakarítása a boltban kapható műszerfalápoló spray vagy kendő segítségével történjen. A kormány fertőtlenítése nagyon fontos, ugyanis rengeteg baktérium megtelepedhet rajta. Az ablakokat, valamint a belső tükröket alkoholos üvegtisztító szerekkel ápoljuk.

100% Gondoskodás a motornak is

Ha nem csak szépnek szeretnéd látni az autódat, de fontos számodra a megfelelő karbantartás is, akkor válaszd a MOL EVO üzemanyagokat kiváló tisztító hatással! Így biztos lehetsz benne, hogy az autód nem csak kívülről fog ragyogni, de segítségével megelőzheted a káros lerakódások képződését is, ami által kisebb lehet az ebből adódó motormeghibásodások száma, valamint tisztán tarthatod a motort és az üzemanyag befecskendező rendszert is, melynek köszönhetően optimális mennyiségű üzemanyag kerül a motorba, ami így biztosítja az egyenletes teljesítményt.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!