Be vagy oltva és Angliába utaznál? Akkor most óriási teher alól mentesülsz

Boris Johnson brit miniszterelnök fontos bejelentést tett a parlamentben: az Angliába utazó beoltottak egy sok nyűggel járó kötelezettség alól mentesülnek.

Könnyítenek a beutazási szabályokon a britek

Mentesülnek a koronavírus-tesztelési kötelezettség alól azok a három vakcináción is átesett - azaz teljesen beoltott - személyek, akik külföldről Angliába utaznának, sőt érkezésüket követően sem kell majd karanténban várakozniuk az eredményükre - jelentette be Boris Johnson brit miniszterelnök a parlamentben. A The Guardian cikke megemlíti, hogy az új döntés komoly előrelépésként is értékelhető a helyi turizmus fellendítése szempontjából, hiszen, ha ezt a könnyítést a britek bevezetik, akkor új lendületet vehet az idegenforgalom - ebben az időszakban is sok olyan turista utazna az Egyesült Királyságba, aki (téli) vakációját töltené a szigetországban. A tesztelési kötelezettség január 4-én pénteken 4 órától léphet életbe - írja a 24.hu.

A tájékoztatásból kiderül: az érintett Angliába utazó személyek számára elegendő lesz az is, ha a megérkezésüket követő második napon gyorstesztet csináltatnak. Ha ez a teszt esetleg pozitív eredményt hoz, azaz koronavírus-fertőzöttséget mutat ki, akkor természetesen kötelező lesz a karanténba vonulás, sőt az előző vizsgálatot egy PCR-teszttel kell megerősíteni. Boris Johnson kormányfő hangsúlyozta: ez a protokoll ugyanaz, amit tavaly októberben vezettek be az Egyesült Királyságban.

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2