Utazás

Óriási meteorit csapódott be Amerikában - hátborzongató videó készült a felrobbanásáról

A ritka eseményre február 15-én került sor Dél-Texasban. A régióban élők közül több szemtanúnak is sikerült szemügyre vennie az idegen égitestet, ami még két repülőgépről is érzékelhető volt.

Egy texasi város közelében csapódott be

Múlt héten egy megközelítőleg fél tonnás, 0,6 méter szélességű meteorit csapódott be az Egyesült Államokban, Dél-Texasban. Az eseményre helyi idő szerint február 15-én este fél 6 körül került sor - adta hírül a Fox News. A dallasi KDFW információi szerint a NASA is megerősítette, hogy az idegen égitest a légkörben darabokra hullott, törmelékei McAllen város közelében csapódhattak be. Az amerikai űrhivatal hozzátette: a meteoritok többsége nem jelent fenyegetést az emberekre nézve.

A meteorit becsapódását több videófelvétel is megörökítette. Az alábbi képsorokon ugyan nem látható maga az objektum, detonációjának zaját azonban tisztán lehet hallani. Hátborzongató, ahogy a robbanást követően még a kamera által rögzített madarak is szétrebbennek. A meteoritot egyébként több, a régióban élő szemtanú is megfigyelte, sőt két repülőgépről is érzékelhető volt.

Három égitest különleges együttállása lesz majd megfigyelhető az égbolton február 22-én.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Utazás
Sztárok
Egy szakértő szerint Meghan Markle és Harry herceg számára nagyon fontos, hogy fenntartsanak olyan királyi családi hagyományokat, amelyek gyermekeik, Archie és Lilibet érdekeit szolgálják.
Lifestyle
A nyár közeledtével mindig többekben merül fel a vágy, hogy egy kis testmozgással előcsalogassák addig elrejtett hasizmaikat. A legjobb pedig, hogy nem is kell túlzottan megerőltetned magad ehhez!
Lifestyle
A szúnyogok csapkodása helyett inkább ültess és hagyd, hogy a növények végezzék el munkát helyetted!