Utazás

Óriási meteorit csapódott be Amerikában - hátborzongató videó készült a felrobbanásáról

A ritka eseményre február 15-én került sor Dél-Texasban. A régióban élők közül több szemtanúnak is sikerült szemügyre vennie az idegen égitestet, ami még két repülőgépről is érzékelhető volt.

Egy texasi város közelében csapódott be

Múlt héten egy megközelítőleg fél tonnás, 0,6 méter szélességű meteorit csapódott be az Egyesült Államokban, Dél-Texasban. Az eseményre helyi idő szerint február 15-én este fél 6 körül került sor - adta hírül a Fox News. A dallasi KDFW információi szerint a NASA is megerősítette, hogy az idegen égitest a légkörben darabokra hullott, törmelékei McAllen város közelében csapódhattak be. Az amerikai űrhivatal hozzátette: a meteoritok többsége nem jelent fenyegetést az emberekre nézve.

A meteorit becsapódását több videófelvétel is megörökítette. Az alábbi képsorokon ugyan nem látható maga az objektum, detonációjának zaját azonban tisztán lehet hallani. Hátborzongató, ahogy a robbanást követően még a kamera által rögzített madarak is szétrebbennek. A meteoritot egyébként több, a régióban élő szemtanú is megfigyelte, sőt két repülőgépről is érzékelhető volt.

Három égitest különleges együttállása lesz majd megfigyelhető az égbolton február 22-én.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Az idei táskatrendek gyönyörűek, időtállók, és szinte minden szettedhez illeni fognak! Ha nagy táskakeresésben vagy, akkor most segítünk kiválasztani a legmenőbbeket a hatalmas kínálatból.
Lifestyle
A Bak ma a kívánt irányba terelheti az anyagi helyzetét. Napi horoszkóp!
Sztárok