Utazás

Egyszerre félelmetes és felemelő látvány: legendás magyar király arcképe rajzolódott ki a brit tengerparton - Fotó

Sokan II. Erzsébet brit királynővel vagy épp Amphitritével, a tengerek királynőjével azonosítják a hullámok formálta "szellemalakot", nekünk magyaroknak azonban egész más a véleményünk a csodálatos fényképfelvételről, mely bejárta a közösségi oldalakat.

Mátyás király Nagy-Britanniában

A 41 éves brit fotós, Ian Sproat 12 órás munka után kapott lencsevégre egy különös, a gáton megtörő hullámok által formált arcot a sunderlandi Roker mólónál - adta hírül a BBC. A villanyszerelőként dolgozó, lelkes hobbifotós saját elmondása szerint 4000 fényképfelvételt készített a hétvégén, mire sikerült elcsípnie a legmegfelelőbb pillanatot. Sproat elmondta: a koronavírus-járvány alatt szeretett bele a fotózásba, s a tevékenység sikeresen elvonta a figyelmét a pandémia okozta szorongásáról. A férfi két éve fotózza a hullámok által alkotott legkülönfélébb formákat, de talán egyetlen fényképsorozatával sem aratott olyan átütő sikert, mint a mostanival.

A lapozható bejegyzés első fotóján feltűnő, hullámok által formált "szellemalakot" sokan a tavaly elhunyt II. Erzsébet brit királynővel, illetőleg Amphitritével, a tengerek királynőjével azonosítják, mi, magyarok azonban leginkább Mátyás királyt fedezzük fel benne - ahogy azt a 24.hu cikke is megemlítette.

A ritka eseményre február 15-én került sor Dél-Texasban. A régióban élők közül több szemtanúnak is sikerült szemügyre vennie az idegen égitestet, ami még két repülőgépről is érzékelhető volt.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
A nyolcvanas években kezdte szárnyait bontogatni, igazi aranykora viszont a következő évtizedre esik, amikor nemcsak modellként, de televíziós- és filmszínésznőként is krediteket szerzett magának....
Utazás
Kevesebb csapadékkal, de kifejezetten zord, barátságtalan hideggel folytatódik a hét.
Sztárok
Hugh Jackman az egész világon óriási elismerésnek örvend, tehetségét már számos nagysikerű mozifilmben bebizonyította, vonzó külsejének köszönhetően pedig a nők körében is rendkívül népszerű. Jogosan...