Ha egyszer már jártál ezeken a helyeken, mindig visszavágysz - Magyarország természeti kincsei

Magyarország csodás természeti világának megőrzésére szolgálnak hazánk nemzeti parkjai. Jó érzés egyet sétálni a természetben, kiszakadni a rohanó városi létből. Engem mindig feltölt, ha egy-egy napot egy erdőben töltök el. Ismerj meg most 3-at belőlük!

Őrségi Nemzeti Park

Az Őrségi Nemzeti Park magában foglalja az Őrséget, a Vendvidéket, a Rába folyó szabályozatlan völgyét, Szentgyörgyvölgy környékét. Összesen 44 település határát öleli fel, közel 44000 hektáron, melyből 3086 hektár fokozottan védett. A nevét a terület onnan kapta, hogy a honfoglaló magyarok a nyugati határ védelmére őrállókat telepítettek be. Mivel a honfoglalás óta folyamatosan lakott terület, így az itt élők fokozatosan alakították ki a táj jellegzetességeit. Az épületek jól illeszkednek a tájba, így harmóniában maradtak a természettel. 2002 óta várja a látogatókat.

Aggteleki Nemzeti Park

A földtani természeti értékek, a felszíni formák és a felszín alatt húzódó barlangok megóvására hozták létre az Aggteleki Nemzeti Parkot Észak-Magyarországon. Háromhegyi Pálos templom- és kolostorrom, mely ezen a területen található, Szádvár mellett az egyik legjelentősebb középkori épület, országos jelentőségű műemlék, melyhez tanösvényen juthatunk el. A park területen 280 darab kisebb-nagyobb barlang is megtalálható, amik a Szlovák-karszt barlangjaival együtt felkerültek az UNESCO Világörökség listájára.

Ne felejts el lapozni, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Fotók: slovakia.travel, orseg.info

Oldalak

  • 1
  • 2