Megnyílik az összes határátkelő Magyarország és Szerbia között

A határátkelők jövő héttől a megszokott rend szerint kezdik meg működésüket.

Újabb lépcsőfok az élet normalizálódása felé

Jövő szerdán az összes határátkelő megnyílik Magyarország és Szerbia között - közölte Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a közösségi médiában.

A vajdasági magyar politikus tájékoztatása szerint június 23-án a koronavírus-járvány miatt lezárt szerb-magyar határátkelők mindegyike újra megnyílik, és a megszokott rend szerint működik majd.

"Június 23-án megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között, vagyis szerda reggel 7-kor nyílik Horgos II - Röszke II, Rábé - Kübekháza és Haraszti (Rastina) – Bácsszentgyörgy. A megszokott munkarendben fognak dolgozni. Nagy öröm mindannyiunknak, az élet normális kerékvágásba terelésének újabb, nagy megerősítése. Köszönöm mindenki türelmet, a döntéshozók megértését, nyitottságát. Csak megértéssel, kitartással, munkával és közös erőfeszítéssel tehetjük jobbá a mindennapjainkat" - fogalmazott Pásztor István.

A politikus egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy a járvány ideje alatt nyitva tartó Horgos-Röszke, valamint Kelebia-Tompa átkelők mellett június 15-től a Bajmok-Bácsalmás, a Királyhalom-Ásotthalom és a Gyála-Tiszasziget átkelő is megnyílik. A jövő héttől a Horgos-Röszke közúti átkelő, valamint a Rábé-Kübekháza és a Haraszti-Bácsszentgyörgy átkelők is használhatók lesznek.

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2