Van még néhány szabad napod? Járd végig Magyarország legszuperebb állatkertjeit

Nincs tökéletesebb időszak az évben, amikor meglátogathatnál egy állatkertet, mint az ősz! A rezes színekben pompázó fák és az üde örökzöldek között az állatok még láthatók a kifutókon, még nem fáznak. Nektek is lehet ez egy egész napos kaland, akár a gyerekek nagy örömére, akár a barátaiddal vagy a pároddal egy aktív, mégis vásárlásmentes, hosszasan beszélgetős programként.

Budapesti Állat- és Növénykert

A Budapesti Állatkert a legismertebb és sokaknak a legkönnyebben megközelíthető a Magyarországiak közül. Az ország legrégebbi állatkertje, a legnagyobb állatállománnyal rendelkezik, és amióta a vidámpark területét is magáénak tudhatja, folyamatosak a fejlesztések. A tudományos munkában is élenjárók, állandó természetvédelmi programokkal és oktatásokkal is várják az érdeklődőket. Emellett persze állandó showműsorokkal is készülnek a szórakozni vágyók számára – a programok táblázata a honlapon megtekinthető, ha az etetésekhez hangolnád a napotokat. Ha az átépítés óta még nem látogattad meg a parkot, épp itt az ideje, hogy újra körülnézz itt!

Szegedi vadaspark

Még nincs teljes három évtizede, hogy Szegeden megnyílt az állatkert, mégis hatalmas állatállománnyal büszkélkedhet, ráadásul nem is hinnénk, de Magyarországon ez a legnagyobb területű állatkert. Részt vesz az Európai Veszélyeztetett Fajmegmentési Programban is. Számos veszélyeztetett állattal találkozhatunk itt, sérült és beteg állatok természetbe való visszahelyezésén is fáradoznak a gondozók. Az állatkert fáradhatatlanul igyekszik a látogatók kedvére tenni, így újabb és újabb programokkal örvendezteti meg őket. Október 31-én például az állatkert Halloweeni bulijára különleges dekorációval és kísérteties állatsimogatóval készülnek!

Tisza-tavi ökocentrum

A Poroszlón található állatpark bebizonyítja, hogy nem csak az egzotikus lehet érdekes: izgalmas lehet egy állatkert jegesmedvék, zsiráfok és nanduk nélkül is. A Tisza-tó élővilágát mutatja be elemzői részletességgel, mikrobiológiai szintig is beleáshatjuk magunkat az itteni élővilág megismerésébe. A 4 szintes épületben egy hatalmas akvárium-rendszert is megnézhetünk, ahol több mint 50 hazai halfajta látható. Ilyen nagyméretű és változatos halfauna az országban kizárólag itt látható. Sétáljunk át az akváriumba rejtett folyosókon, csodáljuk meg a fejünk felett elúszó 2 méteres vizákat, vagy pattanjunk hajóra és sétáljunk végig a bámulatos vízi tanösvényen! Tervezhetünk egész napra!

Zoo Sóstó - Nyíregyháza

Bár méretében, állatállományában és korában is elmarad valamelyest a budapesti mögött, ez az állatkert különös figyelmet érdemel. Valószínűleg Magyarország második legismertebb állatparkja, ahol több mint 500 faj 5000 egyede él! Aktívan részt vállalnak az Európai Veszélyeztetett Fajmegmentési Programban, több, mint 50 faj szaporodik náluk védett körülmények között. Szinte a bejáratnál található az összesen 4000 négyzetmétert elfoglaló Zöld Piramis, ami az esőerdők világát hihetetlen, kézzelfogható élményként hozza el, három szinten. Ha már itt vagyunk, a Viktória Házat is mindenképp vegyük fel a programok közé, ahol teljesen ismeretlen perspektívából láthatjuk az egyébként rejtőzködő életmódot folytató állatokat. Érdemes akár több napra is maradni Nyíregyházán, hiszen az állatkertben nyitástól zárásig alig lehet mindent körbejárni, és akad még bőven látnivaló ezen a környéken!

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Fotók: indafoto.hu, szegedma.hu, zoobudapest.hu, azoldszine.hu

Oldalak

Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.