Utazás

Hihetetlen módszer: így oldják meg a magyar autósok, hogy ne kelljen kifizetniük a teljes gyorshajtási bírságukat

A gyorshajtások miatt kiszabott bírságösszeg az elmúlt fél évtized során elérte a 112 milliárd forintot, amiből több mint 24 milliárd forintnyit nem fizettek be a megbüntetett járművezetők és üzembentartók - derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) által közölt adatokból.

Nem a teljes összeget utalják át

És ha a Vezess.hu által kikért adatok önmagukban még nem volnának eléggé meghökkentőek, a lap most azt is alaposan megvizsgálta, milyen trükkökkel próbálják elkerülni a hazai autósok, hogy gyorshajtási bírság esetén ne tudják rajtuk behajtani a teljes összeget.

Sokan csak az összeg egy részét fizetik be átutalással. Ha a leggyakoribb, 30 ezer forintos bírságtételről van szó, akkor sokan csak 25 100 forintot fizetnek be. A rendőrség szerint a fennmaradó 4900 forint behajtására nincs lehetőség - írja a hvg.hu. Lapozd fel galériánkat, a cikk rögtön folytatódik!

A rendőrség válasza szerint a "25 100 forintot részbeni teljesítésnek kell tekinteni, annak megfizetése nem minősül szabálytalannak vagy érvénytelennek, ezért visszautalására nem lehet törvényesen intézkedni és a Szabs. tv. 12. § (1) bekezdésére figyelemmel a helyszíni bírságot, illetve a pénzbírságot nem lehet elzárásra átváltoztatni. A fennmaradó 4900 forint tekintetében a végrehajtás elévül."
Kattints a további képekért!

Magyarországon is dübörög a használtautó-piac. Megéri ilyen gépjárművet vásárolni, de azért kockázatos is tud lenni.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Utazás
Lifestyle
A modern technikának köszönhetően ma már elegendő egy gombnyomás, és máris a kívánt hőmérsékletűre varázsolhatjuk a szobánkat. De miért kellene elfeledkeznünk a légkondicionálás ősi, természetes...
Home&Design
Egy tiszta és kellemes környezet nagyban hozzájárulhat a nyugodt alváshoz és a jó közérzethez.
Lifestyle
Az illóolajok alkalmazása mára a mindennapok részévé vált, hiszen számos előnyük van a háztartási tisztítástól kezdve az aromaterápián át a bőrápolásig.