Utazás

Lezuhant egy repülőgép Görögországban – Nincsenek túlélők

Lezuhant egy teherszállító repülőgép Görögország északnyugati részén.

Vegyianyagot is szállított a repülőgép

Szombaton késő este lezuhant egy teherszállító repülőgép az észak-görögországi Kavalas közelében, a fedélzeten tartózkodó mind a nyolc ember meghalt – közölte vasárnap a DW.

Az ukrán Meridian légitársaság által üzemeltetett gép a dél-szerbiai Nisből indult és a bangladesi védelmi minisztériumnak szállított volna 11,5 tonna lőszert Szerbiából.

A jelentések szerint a pilóta motorprobléma miatt kért engedélyt a közeli Kavala repülőterén történő kényszerleszállásra, de nem sikerült elérnie azt. A repülőgéppel való kommunikáció szinte azonnal megszakadt. A repülőgép már a lezuhanás előtt lángokban állt – jelentették a helyi médiumok.

Veszélyes anyagot szállított

Az érintett Pangaio település polgármestere közölte: a repülőgép „12 tonna mérgező anyagot” szállított. A környékbeli lakosokat arra kérik, hogy egész éjjel tartsák zárva az ablakaikat, ne hagyják el az otthonukat, és viseljenek maszkot.

A görög hadsereg nukleáris, biológiai és vegyianyagok keresésére szakosodott egysége várhatóan átfésüli a helyszínt.

A munkaerőhiány, valamint az abból eredő fennakadások miatt kényszerültek erre a lépésre.

Leadfotó: MTI/AP/Jánisz Papanikosz

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Sokszor éri baleset a körmeinket, éppen emiatt előfordul, hogy muszáj a többit is lereszelni. De ne aggódj, röviden hosszon is nagyon jól mutatnak az egyes manikűrök.
Lifestyle
A Bika ma könnyen megbánthat valakit, akit szeret. Napi horoszkóp!
Sztárok
Nem esett messze az alma a fájától! A szívdöglesztő Paris pont olyan megnyerő és sármos, mint világhírű édesapja, Pierce Brosnan.