Utazás

Miért olyan csalogató Zakopane télen?

Mutatunk 5 okot, hogy miért érdemes télen Zakopanéban gondolkodni - akár rövidebb, akár többnapos kirándulásról van szó, a fények, ételek, havas és termál élmények várják a kicsiket és nagyokat!

Síelés

Természetesen télen a település és a környék egyik fő vonzerője a síelés. Ha unjuk már a megszokott síterepeket, és szeretnénk jó ár-érték arányban új helyeket megismerni, próbáljuk ki Lengyelországot, és annak téli fővárosát.

A Gubałówka az egyik legnépszerűbb hegy a Havasalján (Podhale), melyek részben megvilágított lejtői elsősorban a kezdők körében népszerűek, de a tapasztalt síelők és a snowboardosok is jól érezhetik itt magukat.

A Halastóhoz (Morskie Oko) vezető út mellett található a Nosal síközpont, melynek szelíd lejtői kiváló helyet biztosítanak a kezdő gyermekek és felnőttek számára megtanulni síelni.

Mindközül a legnagyobb a Zakopane legnehezebb pályáját is magába foglaló Harenda Síközpont, ahol sí-, snowboard- és sífutópályák, szánkópálya, korcsolyapálya, sífelszerelés kölcsönző, síiskola, sportszerbolt várja a téli sportok kedvelőket – nem csak a haladókat.

Szánkózás

Mindenkiben ott van a gyermek, és a játék, ami a hófedte dombok és hegyek láttán nem csak a síelésben nyilvánulhat meg: nagyszerű szórakozást nyújthat a szánkózás is! Erre több helyen is lehetőségünk van – így például a gyorsan elérhető Zakopanéban a Lipki dombon és a Gubałówkára vezető siklóvasút alsó állomásánál. Akkor se hagyjuk ki a lehetőséget, ha épp nincs nálunk a szánkónk, mert a sípályák mellett bérelhető!

lengyelország zakopáne szánkózás

Termálfürdőzés

Mivel lehetne jobban befejezni egy csodálatos téli napot, mint termálvízben ejtőzve. Zakopane mellett helyezkedik el a Chochołowskie Termálfürdő, melynek jótékonyhatású, 82 celsius fokos vize közel 300 méteres mélységből tör fel.

Csak picit van távolabb Bialka Tatrzanska, mely elsősorban síparadicsomáról ismert, ám itt található az ország egyik legkiválóbb termálfürdő komplexuma is, a Terma Bania. A fürdőzés mellett szauna világ és vízi park is várja a kicsket és nagyokat!

Havas játékok

A síelés, szánkózás mellett igazi téli lengyel hangulatot kapunk Snowlandiaban, ahol 2024 január második felében újra megnyit a Hólabirintus, amely a legnagyobb ilyen típusú építmény Lengyelországban és talán a világon is!

hólabirintus snowlandia 2024 január

Ha pedig picit utazunk, Krakkó és Katowice között található zatori Energylandia, ami egészen október végéig első osztályú, hatalmas vidámparkként működik, télen sem zár be, hanem a Winter Kingdom néven csodálatos téli mesevilággá változik, amit gyerekekkel nem szabad kihagyni!

Fények és ízek

Lengyelország több városában, így Zakopanéban is november végétől január végéig vásárok csábítják a karácsonyi hangulatot keresőket. Az ország leghosszabb sétálóutcája, a Krupówki is gyönyörű fényekbe burkolódzik, ahol a tradicionális termékek mellett megtaláljuk a hagyományos lengyel és górál ételeket kínáló konyhákat, és akár lovasszánozhatunk is itt.

zakopáne fények ételek vásár

A város felett elhelyezkedő Gubalówkán pedig november 11. és február 29. között varázslatos Fénybirodalom várja a fényjátékok iránt érdeklődőket a naplementét követően.

Oldalak

Utazás
Home&Design
Idén is megrendezik Magyarország legnagyobb konyhabútorokat, konyhagépeket, konyhai eszközöket és mindenekelőtt konyhai trendeket bemutató kiállítását.
Lifestyle
Az ételek élvezete nemcsak az ízekben rejlik, hanem azzal is jár, hogy kielégítsék az éhséget, ám vannak olyan élelmiszerek, melyek elfogyasztása után csak még éhesebbnek érezzük magunkat, és további...
Fashion&Beauty
Cseréld le a szűk farmernadrágodat egy bő szárú fazonra, jöhetnek a gótikus virágmintás ruhák, párosíts hozzájuk egy vintage stílusú táskát, és már kezdődhet is a tavasz!