Hűha: Ezeknek a bizarr elvárásoknak kell megfelelnie egy igazi stewardessnek

Az anyajegyek nélküli arc és a dzsungelkiképzés csak a kezdet.

Kemény munka

A légi utaskísérők munkája sokaknak álomszerűnek tűnhet. Körbeutazzák a világ legszebb részeit, miközben érdekes embereket ismernek meg és még fizetést is kapnak ezért. A dolog azonban közelről sem ilyen egyszerű. Ennek az álomállásnak ugyanis van egy titkos oldala is, amiről a repülőgépeken dolgozók nem akarják, hogy tudjunk. Ráadásul van egy csomó olyan munkahelyi követelmény is, amik egészen őrültségnek hangoznak.

1. Úszás

Ez a készség minden utas kísérő számára elengedhetetlen arra az esetre, ha a gép az óceán közepén hajtana végre kényszerleszállást. Ezzel nem csak saját életüket menthetik meg, de az utasok segítségére is lehetnek egy vízi landolás alkalmával. Számos légitársaságnál, például a Ryanairnél a stewardesseknek legalább 20 métert, azaz kábé egy percet kell tudniuk úszni megállás nélkül. A British Airways stewardesseinek ez a szám legalább 50 méter.

2. Fiatalság

A legtöbb légitársaságnak nincs szigorú korhatára a stewardessek felvételére. De azért gondolj bele, hogy mikor láttál utoljára 35-nél idősebbnek tűnő légi utaskísérőt. Néhány cég nem vesz fel 21 évesnél öregebb kezdőket. Az amerikai Delta Air Lines ebből a szempontból elég kategorikus: csak 25 évesnél fiatalabb személyeket alkalmaznak.

3. Életstílus

Ha ezzel szeretnél foglalkozni, akkor bizony igazán jó kisfiúnak/kislánynak kell lenned. A légitársaságok ugyanis keményebben ellenőrzik leendő alkalmazottaikat, mint a mikulás a jók listáját karácsony előtt. A munka kezdete előtt legalább 6 hónapja már cigi- és nikotinmentes életet kell élnie a jelentkezőnek, valamint a büntetett előélet is kizáró tényezőnek számít. Ráadásul a jelentkező közösségi oldalakon megosztott tartalmait is árgus szemekkel ellenőrzik.

A többi fura kritériumért kattints a következő oldalra!

Fotók:youtube, 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!