Utazás

KVÍZ: kitalálod, hogy melyik megyében található az adott város? - 10-ből 9 embernek nem sikerül

Mennyire figyeltél a földrajz órákon? Meg tudod mondani, hogy az alábbi városok melyik megyében találhatók? Hányat találsz el a 10-ből?

Megye kvíz

A magyar területi igazgatás legnagyobb történelmi hagyományú egysége a megye. Magyarország az 1950-es megyerendezés óta 19 megyére oszlik. Kevesen tudják, de a 2020. június 4-én hatályba lépő új törvény szerint Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megyére módosult. Az alábbi kvízben ki kell találnod, hogy az adott város melyik megyében van. Ehhez mindegyik kérdésnél három lehetőséget adunk, te pedig ki kell válaszd a megfelelőt. A teszt során 10 várossal fogsz találkozni. Lesznek könnyebbek és nehezebbek is. Egy biztos: csak a legokosabbaknak vagy a legszerencsésebbeknek sikerül mind a 10-et eltaláni! Te vajon köztük leszell?

Leadfotó: 123rf.com

Titkos helyek Budapest szívében, ahol különleges, családias hangulatban melegedhetünk a téli hónapokban. Ráadásul minőségi forrócsoki-élménnyel gazdagodhatunk!

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Néha napján mind szeretnénk ragyogó, sima és rendezett frizurát – ennek leggyorsabb módja pedig a hajvasalás. Viszont, ha nem megfelelő módszerrel, illetve túl gyakran vasaljuk hajunkat, óriási...
Home&Design
Cikkünkben mutatunk pár ötletet, hogyan varázsolhatod csodaszigetté ezt a teret tavasszal.