Bővült a lista: ezekben az országokban fogadják el a magyar védettségi igazolványt

Két újabb utazási megállapodást jelentettek be.

Szerbia és Montenegró után jöhet Szlovénia és Bahrein is!

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nemrégen arról számolt be a Facebookon, hogy megszületett a megállapodás Szerbiával és Montenegróval az utazáshoz nélkülözhetetlen dokumentum kölcsönös elismeréséről. Ennek értelmében a beoltottak szabadon utazhatnak Magyarország és Szerbia, illetve Magyarország és Montenegró között, ha rendelkeznek érvényes védettségi igazolvánnyal. A külügyminiszter akkor elmondta, hogy az egyeztetéseket megkezdték Görögországgal és Izraellel is, most pedig kiderült, melyik újabb két országgal sikerült megállapodni.

Korábban már Horvátország is jelezte, hogy egy oltás után átléphető határuk, most pedig a görögök is enyhítettek a beutazási szabályokon, így a keleti vakcinákat is elfogadják – írja a nuus.hu. A jó hír az, hogy Szlovéniával és Bahreinnel is sikerült megegyezni, így szombattól már Szlovéniába, hétfőtől pedig Bahreinbe is utazhatnak azok, akiket beoltottak bármely vakcinával. Az egyezség értelmében a beoltott szlovén és bahreini állampolgárok szintén korlátozások nélkül utazhatnak Magyarországra.

Müller Cecília az Operatív Törzs hétfői tájékoztatóján beszélt részletesen arról, pontosan hol fogják használni az egydózisú Janssen-vakcinát, de elmondta azt is, kik kapják majd meg a kedden érkező Pfizer-oltóanyagot.

Leadfotó: 123rf

Oldalak