Mindent tudtok hazánkról? Ha még nem, fedezzétek fel - most útitársat is kaptok hozzá

Bár a turizmus újra tudott indulni a vírus után, ettől függetlenül fontos, hogy továbbra is életben maradjon az ágazat - a Kajla program erre is hivatott azzal, hogy hazánkban a gyerekek és szüleik izgalmas, játékos formában fedezzék fel Magyarország történelmi- és kulturális értékeit, miközben élményeket is gyűjtenek. (x)

Hátizsákot fel!

Idén nyáron Kajla kirándulni hívja a gyerekeket az úgynevezett Kajla körökkel, ami országosan 20 körrel (útvonallal) indul el. A kampány középpontjában a tanösvények, a túrázás, a gyerekek természettel való megbarátkoztatása, a felelős természetlátogatói attitűd kialakítása van, mindez játékos formában. A Kajla körök nemcsak érdekes tapasztalatszerzési lehetőséget adnak, hanem az is cél, hogy népszerűsítse a környezettudatos természetjárást és a belföldi turizmus élénkítését is szolgálja.

A túrák végeztével mindenkit megjutalmaznak egy-egy Kajla karikával: aki bejár egy Kajla kört és nála van a Kajla útlevél, kap egy ezüst karikát. Aki összegyűjt 3 ezüst karikát, az arany karikára válthatja be őket a Tourinform irodákban vagy a köröket üzemeltető szolgáltatóknál.

Megmérettetés

Részletek

Játékidőpontok:
2020.08.07. péntek 19:00
2020.08.14. péntek 19:00
2020.08.28. péntek 19:00

Nyeremények:
20 darabos makett szett + a hozzá kapcsolódó Magyarország térkép
Kajla memória játék

Mennyire ismeritek Magyarországot? Mutassátok meg tudásotokat az élő, online családi kvízen, és nyerjetek! A játék egy kvíz alapú, több fordulós online bajnokság, ami a Kajla Makett kampány folytatása is. A cél, hogy a Kajla-körök indulása mellett, azoknak is élményt nyújtsanak, akik most esetleg nem tehetik meg, hogy kiránduljanak, de ez a virtuális utazás, honismereti játék meg is hozhatja a kedvet a családoknak az utazáshoz. A bajnokság részletei a bajnoksag.kajla.hu oldalon érhetőek el.

Belépés után a meghirdetett időpontokban indul a játék, ahol valós időben mérik össze tudásukat a családok az ország minden tájáról. A 3 fordulós bajnokságot élőben, online videó streamben a játék weboldalán Szente Vajk vezeti.

Újdonságok

A tervek szerint hamarosan a hazai éttermekben is találkozhatnak a gyerekek Kajlával, ahol a várakozást Kajla kvízek teszik majd élvezetesebbé interaktív tányéralátét formájában. Így még nagyobb kedvet kaphatnak a kisdiákok hazánk felfedezéséhez. Ezzel együtt a program webes felülete a kajla.hu oldal, illetve a telefonos applikáció is új látványosságokkal bővült.

Díjmentes utazás és további kedvezmények

Idén is számos, összesen 262 állomáson gyűjthetik a gyerekek a pecséteket országszerte és közel 150 ponton kaphatnak kedvezményeket. Július 1. és augusztus 31. között a gyerekek tavalyi Kajla útlevelükkel most is díjmentesen utazhatnak a MÁV-START Zrt., a GYSEV Zrt. belföldi járatain, a BAHART és MAHART egyes járatain. Az útlevéllel ezen a nyáron is több helyen kaphatnak a gyerekek Kajla képeslapot, amit a Posta 2020. augusztus 30-ig díjmentesen kézbesít.

A cikk támogatója a családi kirándulások szakértője, Kajla és a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Lead fotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!