Az összes megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a Meteorológiai Szolgálat

Kedden kisüt a nap, de ennél rosszabb nem is történhetne…

Keddi időjárás

Az összefüggő felhőzet mindenütt felszakad, majd erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, emellett azonban hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap, ami labilissá teszi a levegőt, ennek hatására pedig a késő délelőtti óráktól egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar, amire szinte mindenütt megvan az esély. Az esti órákra a gomolyfelhők összeesnek, ezzel együtt a csapadékhullás is megszűnik. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkülhet, zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 17 fok között várható.

Elsőfokú figyelmeztetés az ország egész területére

Kedden késő délelőttől kora estig (napi menettel) többfelé valószínű zápor, zivatar, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat az összes megyére elsőfokú veszélyjelzést adott ki. A zivatarokat nagyobb eséllyel lokálisan jelentős mennyiségű csapadék (~10-20 mm), szélerősödés (40-60 km/h) és jégeső (< 1-2 cm) kísérheti. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

A későbbiekben

Szerdán nyugodtabb, szárazabb napra lehet számítani, zivatar csak elvétve fordul majd elő. Csütörtökön hidegfront vonul majd át felettünk, aminek hatását még pénteken is érezni fogjuk, a hőmérséklet jelentősen visszaesik majd. Az időjárás valamikor a jövőhét közepén közelíti meg az átlagos tavaszi hőmérsékletet.

Hamarosan időszerű lesz ismét az égboltra emelnünk tekintetünket.

Fotó: OMSZ, leadfotó: 123rf.com

Oldalak