Utazás

Innen figyelheted meg legjobban az idei napfogyatkozást

A 2024-es napfogyatkozás április 8-án lesz látható. A csupán pár percig tartó káprázatos természeti jelenség megfigyeléséhez védőszemüveg használata javasolt.

Minden, amit tudni lehet a 2024-es napfogyatkozásról

A teljes napfogyatkozásként ismert természeti jelenség akkor következik be, amikor a Hold elhalad a Nap és a Föld között, és pár percre teljesen eltakarja a Napot. Teljes napfogyatkozás körülbelül 18 havonta egyszer fordul elő a világ valamely pontján. A legutóbbi teljes napfogyatkozás az Egyesült Államokban 2017-ben volt látható Oregon és Dél-Karolina tengelyén, a következő teljes napfogyatkozás pedig majd 2026-ban lesz, és az Északi-sarkvidékről, Grönlandról, Izlandról és Észak-Spanyolországról lesz a legjobban megfigyelhető. A 2024-es áprilisi napfogyatkozásban leginkább Mexikó, az Egyesült Államok és Kanada egyes részein lehet majd gyönyörködni, de hogy pontosan mely városokból lesz látható, az a galériára kattintva kiderül!

Mazatlán, Mexikó Mexikó csendes-óceáni partvidéke lesz az első hely Észak-Amerika területén, ahol megfigyelhető lesz a napfogyatkozás. Mazatlán, egy népszerű üdülőváros és ideális helyszín a jelenség megtekintéséhez. Helyi idő szerint 11:07-kor kezdődik, és négy perc és 17 másodpercig tart majd.
Kattints a további képekért!

Lead kép: 123rf, forrás: AD

A ritka égi jelenséget még az 1810-es években fedezték fel. A magyar Majzik Lionel nem először készít róla ritkaságszámba menő felvételt.

Oldalak

Utazás
Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.