Ilyen lesz a világ legnagyobb küllő nélküli óriáskereke

Szöulban építik fel a világ legnagyobb, küllő nélküli óriáskerekét. A monumentális óriáskerék kapacitása közel kétszerese lesz az ikonikus London Eye-nak.

A világ legnagyobb óriáskereke

A „Szöuli ikerszem” névre keresztelt küllő nélküli óriáskerék az Arup és a Heerim Architecture kollaborációjából készül, és Szöul polgármesterének ambiciózus víziójának, a „Han-folyó ezer naplementével” koncepciójának kulcsfontosságú eleme lesz. A két egymást metsző gyűrűvel megtervezett óriáskerék a maga 180 méteres magasságával a világ legnagyobbjának számít majd. Kattints a galériára, nézd meg a látványterveket és tudj meg még több érdekességet a világ legnagyobb óriáskerekéről!

A 64 kapszulával rendelkező, egyenként 20-25 fő befogadására alkalmas innovatív óriáskerék egyszerre több mint 1400 látogató számára nyújt egyedi és magával ragadó élményt.
Kattints a további képekért!

Lead kép: 123rf, forrás: Designboom

A légitársaságnak több száz munkatársa jógázott a dubaji sivatagban, amellyel egyszerre állítottak fel Guinness-rekordot, és hívták fel egyúttal a figyelmet a testi-lelki harmónia fontosságára.

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Emma Watson újra szerelmes, egy intelligens és igazán sármos fiatalember rabolta el a színésznő szívét.
Sztárok
Bár sokan úgy gondolják, hogy György már a kezdetektől tudta, hogy egy napon ő foglalja majd el a trónt apja után, ez egyáltalán nem így van: a herceg viszonylag későn szembesült a rá váró...
Sztárok
A legendás karakterszínész Mads Mikkelsen fia a megszólalásig hasonlít a híres édesapjára, bár Carl Jacobsen nem használja ki ennek az előnyeit, ugyanis nem lett belőle sem színész, sem pedig modell...