Bekeményít az ősz, fogcsikorgató hideg jön a hétvégén

Hajnali fagyokra számíthatunk az elkövetkezendő pár napban.

Csípős hideg, köd és enyhe fagyok: ez várható a hétvégén

Ugyan a jövő héten markánsabb felmelegedés kezdődik, és újra 20 fokig emelkedhet a hőmérséklet, az előttünk álló néhány nap komoly próbatétel elé állítja a langymeleg ősz szerelmeseit. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből az derül ki, hogy hétvégén csípős, hideg időre van kilátás, s enyhe fagyok is várhatók.

Ma néhol csak nagyon lassan, komótosan oszlik fel a köd, illetve a rétegfelhőzet, de ezt követően gyengén felhős, napos idő várható. Északnyugaton és délen, délkeleten lehet némileg több felhő. Csapadék nem várható. A többnyire mérsékelt déli szél a Kisalföldön időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul.

Holnap a köd- és rétegfelhőzet feloszlása után a gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Estétől egyre többfelé kiderül az ég. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északi szél sokfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +7 fok között alakul, de a szélvédett, derült részeken -1, -2 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 16 fok között várható.

Vasárnap a ködfoltok, illetve a rétegfelhőzet feloszlása után általában gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Csapadék nem várható. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul, de a szélvédett, derült tájakon 0, -2 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között valószínű.

Fotó: 123rf

Oldalak