Utazás

Opatija Riviéra: egy igazi négy évszakos úti cél, hazánktól mindössze 5 órára

Mediterrán hangulat és életérzés egész évben, csupán 5 órányira Budapesttől? Igen! Ezt nyújtja Opatija – olaszul Abbázia – a Kvarner-öböl partján fekvő kisváros, amelyet nemrégiben egy sajtóút keretén belül volt lehetőségünk felfedezni.

Az Adria gyöngyszeme

Budapestről mindössze 5-6 óra autóútra, az Isztriai-félsziget északkeleti részén fekszik egy tüneményes tengerparti kisváros, amely gazdag történelmi és kulturális múlttal, lenyűgöző műemlékekkel, gondozott parkokkal és csodálatos villákkal várja a felfedező kedvű látogatókat, nem is beszélve a különleges gasztro és egyéb szórakozási kínálatról, amely az állandó elemek mellett időszakosan bővül. Csodás erdők veszik körül a várost, hiszen az Učka-hegy lejtőjére épült. Az 1400 méter magas hegy jótékonyan óvja a várost az északi és nyugati hűvös szelektől, viszont takarása miatt hamarabb megy le a nap, így hát a tengervíz kicsit hűvösebb, mint a Kvarner-öböl többi pontján. Ez mégsem szegi kedvét a lelkes turistáknak, akik már több mint 170 éve látogatják rendszeresen az egyik legelitebb mediterrán desztinációnak is kikiáltott várost.

Opatija Abbázia Horvátország

Miért érdemes akár mind a négy évszakban felkeresni Opatiját? A részletekért kattints a galériára!

Opatija története egészen 1844-re nyúlik vissza, ekkor épült ugyanis a város központjaként emlegetett impozáns, tengerre néző neoklasszicista Villa Angiolina, amelyet Iginio Scarpa fiumei nemes készíttetett szerelme jeléül feleségének, Angiolinának. Scarpa nagy természetkedvelő volt, ezért többek között Dél-Amerikából és Ausztráliából is hozatott egzotikus növényeket a villa parkjába, amely ma már a Horvát Idegenforgalmi Múzeumnak ad otthont.
Kattints a további képekért!

Ha te is jobban kedveled a melegebb évszakokat, mint a telet, egy szaunában eltöltött méreengtelenítő ejtőzés tökéletes kikapcsolódást fog nyújtani! Fedezd fel idén a szlovén szaunák egyedülálló világát!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Futótűzként terjed a közösségi oldalakon egy feladvány - azt állítják, aki képes megoldani, az nagy valószínűséggel pszichopata.
Lifestyle
Mindenkivel előfordult már, hogy majd összeestünk az éhségtől, és beszaladtunk az első gyorsétterembe, ami az utunkba került. Ilyenkor általában szószt is kérünk a krumplihoz vagy csirkefalatokhoz.
Lifestyle
Szerencsés fejezet veszi kezdetét a Vízöntő életben. Napi horoszkóp!