Utazás

Opatija Riviéra: egy igazi négy évszakos úti cél, hazánktól mindössze 5 órára

Mediterrán hangulat és életérzés egész évben, csupán 5 órányira Budapesttől? Igen! Ezt nyújtja Opatija – olaszul Abbázia – a Kvarner-öböl partján fekvő kisváros, amelyet nemrégiben egy sajtóút keretén belül volt lehetőségünk felfedezni.

Az Adria gyöngyszeme

Budapestről mindössze 5-6 óra autóútra, az Isztriai-félsziget északkeleti részén fekszik egy tüneményes tengerparti kisváros, amely gazdag történelmi és kulturális múlttal, lenyűgöző műemlékekkel, gondozott parkokkal és csodálatos villákkal várja a felfedező kedvű látogatókat, nem is beszélve a különleges gasztro és egyéb szórakozási kínálatról, amely az állandó elemek mellett időszakosan bővül. Csodás erdők veszik körül a várost, hiszen az Učka-hegy lejtőjére épült. Az 1400 méter magas hegy jótékonyan óvja a várost az északi és nyugati hűvös szelektől, viszont takarása miatt hamarabb megy le a nap, így hát a tengervíz kicsit hűvösebb, mint a Kvarner-öböl többi pontján. Ez mégsem szegi kedvét a lelkes turistáknak, akik már több mint 170 éve látogatják rendszeresen az egyik legelitebb mediterrán desztinációnak is kikiáltott várost.

Opatija Abbázia Horvátország

Miért érdemes akár mind a négy évszakban felkeresni Opatiját? A részletekért kattints a galériára!

Opatija története egészen 1844-re nyúlik vissza, ekkor épült ugyanis a város központjaként emlegetett impozáns, tengerre néző neoklasszicista Villa Angiolina, amelyet Iginio Scarpa fiumei nemes készíttetett szerelme jeléül feleségének, Angiolinának. Scarpa nagy természetkedvelő volt, ezért többek között Dél-Amerikából és Ausztráliából is hozatott egzotikus növényeket a villa parkjába, amely ma már a Horvát Idegenforgalmi Múzeumnak ad otthont.
Kattints a további képekért!

Ha te is jobban kedveled a melegebb évszakokat, mint a telet, egy szaunában eltöltött méreengtelenítő ejtőzés tökéletes kikapcsolódást fog nyújtani! Fedezd fel idén a szlovén szaunák egyedülálló világát!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
A brit királyi családban jól ismert, hogy a szépség terén az egyszerűség a divatszabály. Ám Diana hercegnő megmutatta, hogy vannak szabályok, amiket érdemes megszegni.
Lifestyle
A Halak életében lehetőségekkel teli időszak veszi kezdetét. Napi horoszkóp!
Lifestyle
Az Ikrek szintet lép a szerelmi életében, és jöhet a házasság vagy a családalapítás. Heti horoszkóp.