Muszáj beszélned a háziorvosoddal, ha külföldre utazol, ezt most nem szabad félvállról venni

Sokan könnyelműen veszik az egészségügyi figyelmeztetéseket, ha külföldre utaznak. Megmutatjuk, mely dolgokra muszáj figyelned!

Jelenleg a szamárköhögés és a kanyaró is terjed Európában

Magyarországon a nagyfokú átoltottságnak köszönhetően keveseknek kell aggódniuk, hogy lebetegszenek, de jobb félni, mint megijedni.

Aki olyan országba utazna, ahol terjed a szamárköhögés és kanyaró, készüljön fel saját és környezetének egészségének védelmére. Főleg akkor, ha már idősek vagyunk, vagy babával utazunk.

Azonban ez még nem elég a felkészüléshez. A galériánkban megmutatjuk, hogy az utazás előtt mire kell figyelned, ha egészségesen akarsz hazatérni. Néhány esetben elengedhetetlen a háziorvossal is konzultálnod.

Mielőtt útra kelünk Magyarországról külföldre, érdemes felkeresni egy háziorvost, hogy átbeszéljük az utazásunkhoz szükséges védőoltásokat. Az oltások típusa az utazás célországától és a tervezett tevékenységektől függ. Például, sárgaláz elleni oltásra lehet szükség, ha olyan területre utazunk, ahol ez a betegség előfordulhat.
Kattints a további képekért!

Nincs mese, annak is mélyen a zsebébe kell nyúlnia, aki a Balatonnál szeretne nyaralni idén, és nem külföldön. Persze vannak spórolási tippek, amivel több pénz maradhat a zsebedben.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Sztárok
Egy szakértő szerint Meghan Markle és Harry herceg számára nagyon fontos, hogy fenntartsanak olyan királyi családi hagyományokat, amelyek gyermekeik, Archie és Lilibet érdekeit szolgálják.
Lifestyle
A nyár közeledtével mindig többekben merül fel a vágy, hogy egy kis testmozgással előcsalogassák addig elrejtett hasizmaikat. A legjobb pedig, hogy nem is kell túlzottan megerőltetned magad ehhez!
Lifestyle
A szúnyogok csapkodása helyett inkább ültess és hagyd, hogy a növények végezzék el munkát helyetted!