Utazás

Hattyú tévedt az autópályára, csak a szerencsén múlt, hogy nem lett tömegkarambol

Nem mindennapi videót osztott meg a közösségi oldalán a Magyar Közút. Szerencsére nem sérült meg senki az incidensben.

Hattyú a pácban

Nemrég arról írtunk, hogy egy forgalmas, hatsávos budapesti úton azért állt le teljesen a forgalom, mert egy birkamenet – élükön egy kecskével – haladt át rajta. Most egy hattyú okozott fennakadást az M1-es autópályán. A Magyar Közút forgalomfigyelő kamerája rögzítette a nem mindennapi esetet, közösségi oldalukon pedig bejegyzést is szenteltek az eseménynek.

Néhány nappal ezelőtt az M1-es autópálya komáromi mérnökségi szakaszán, a 125-ös kilométerszelvénynél egyszer csak egy gyönyörű hattyú repült be a kameránk látóterébe. Nem kért leszállási engedélyt, de így is letette magát a pályán. Kamionosok, autósok hihetetlenül figyelmesek voltak és mindent megtettek, nehogy elgázolják az állatot. A történet végül abszolút happy end lett, nem lett baleset, ugyanis pont arra járt egy kolléga és segített kiterelni a bajba jutott hattyút, aki aztán biztonságban, a szántóföldeken battyogott tovább” – írták az Instagram-posztban, amiben egy videót is elhelyeztek.

A társaság szakemberei arra kérnek minden közlekedőt, hogy az ehhez hasonló, hirtelen események miatt is mindig tartsák be a követési távolságot és a kihelyezett sebességkorlátozást a saját és minden más, akár szokatlan közlekedő testi épsége érdekében.

Ígéretes tavaszi üstökös közeledik! Május elején szabad szemmel is látható lesz Magyarországról, majd kis távcsövekkel egész nyáron át megfigyelhető lesz.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Lifestyle
A Kos maximálisan élvezi az univerzum támogatását a héten. Heti horoszkóp.
Sztárok
Kamillát rendkívül megviselték az elmúlt évek, ám ezt a királyné nem mutatja: nem reagált Harry vádjaira, melyeket a herceg könyvében, a Spare-ben fogalmazott meg, ahogyan Károly felesége azt sem...
Sztárok
Alessandra de Osmából azáltal lett hercegné, hogy 2018-ban feleségül ment a hannoveri herceghez, Keresztély Henrikhez.