Utazás

Maximális biztonság az elektromos autózásban: nem is hinnénk, milyen sok múlik az abroncsokon

Az elmúlt években az elektromos autók térhódítása számos pozitív változást hozott a közlekedés és környezetvédelem terén. Azonban a teljesítmény és hatékonyság megőrzése érdekében elengedhetetlen, hogy megfelelő gumikat is válasszunk hozzájuk.

Biztonságos közlekedés elektromos autókkal

A Hankook és a McCann közös "Bad Day" közösségi médiakampányában egy kisszarvas lehetetlenül rossz napját láthatjuk, ami már csak azzal lehetne igazán tragikus, ha még véletlenül egy autó elé is kiugrana. A videó megragadja a lehetőséget, hogy egyúttal azt is bemutassa, hogy a megfelelő abroncs kiválasztása miért alapvető fontosságú az elektromos járművek hatékonyságának és biztonságának fenntartásában. Illetve, hogy ez által hogyan járulnak hozzá ezek az autógumik a saját környezetük biztonságához is.

Az e-autók gyakran magasabb nyomatékkal rendelkeznek, mint hagyományos társaik. Ezzel lecsökken a gyorsulás ideje, így mindenképp megbízható tapadásra van szükség minden út- és időjárási viszony között. A megfelelő abroncsok kiválasztása ebben is segítségünkre van: fenntartja a jármű optimális tapadását és irányíthatóságát, hozzájárulva ezzel a vezetési biztonsághoz. A fentebb említett kampányfilmben a szarvas életét is az iON evo gumiabroncsok remek tapadása és kiváló fékteljesítménye menti meg.

Csendes működés - az abroncson is múlik

Az elektromos autók vonzereje lehet, hogy jóval csendesebbek a belső égésű motorral működő járműveknél. A helyes abroncsválasztással ezt csak tovább növelhetjük, ugyanis a gumik kialakítása és anyaghasználata minimalizálhatja a zajt, így még harmonikusabbá téve az autózás élményét.

Ám sokszor pont a csendes működés jelenthet problémát a gyalogosan- vagy biciklivel közlekedők számára. Mivel hang alapján kevésbé feltűnő kocsikról van szó, így a rutinból közlekedőket érheti egy-egy meglepetés az utakon. Ha erdővel övezett úton járunk, akkor pedig az ott lakókat tévesztheti meg. Ilyen esetekben a vészfékezés szinte elkerülhetetlen, azonban a kifejezetten ezekre a járművekre gyártott autógumik (mint az iON evo is) tapadására ekkor is számíthatunk, így az esetleges ijedtségen kívül – jó esetben – más kellemetlenség nem érhet minket.

Környezetvédelem közvetlen és közvetve

Az elektromos autózás egyik legfontosabb előnye a környezetvédelem, a megfelelő abroncsok kiválasztásával pedig tovább fokozhatjuk ezt az előnyt. Az iON evo fejlesztésének köszönhetően egy akkumulátortöltéssel nagyobb hatótávolságot nyerhetünk, továbbá a teherbírása is nagyobb, így később is lesz csereérett. Ezek a környezetbarát megoldások hozzájárulhatnak a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez, így a fenntarthatóbb közlekedés kialakulásához is. Nem utolsó szempont, hogy ez segít a levegő minőségének javításában, amivel saját magunk, és a körülöttünk élők védelmére is kelhetünk, hiszen a jó levegőminőség és a közlekedés-biztonság mindenkinek fontos – akár autósról, gyalogosról, vagy erdei állatokról legyen szó.

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Utazás
Sőt, vasárnap beköszönt az október, de mi ebből semmit sem fogunk érezni.
Sztárok
A Nemzet Színésze Palik László YouTube-műsorának vendégeként vallott múltjáról és jelenéről, szakmai- és magánéletéről.