Utazás

Kikapcsolódás és gyógyulás - vár téged is Hajdúszoboszló!

Magyarország egyik gyöngyszeme, Hajdúszoboszló, egy varázslatos város, amely tökéletes helyszín a kikapcsolódásra és feltöltődésre. Hagyományos vendégszeretetével és lenyűgöző látnivalóival ez a város minden évszakban vonzó úti cél.

Hajdúszoboszlóról

Hajdúszoboszló egy festői üdülő- és fürdőváros a Hajdúságban, a Tisza-tó közelében. Nemzetközileg is elismert egészségturisztikai célpont, évről évre az egyik legkedveltebb úti cél a külföldi- és hazai turisták körében az Alföldön. A városnak gazdag történelme és kulturális öröksége van, amelyek csak arra várnak, hogy felfedezzük őket.

Gyógyulás és feltöltődés a fürdőkomplexumban

A Hajdúszoboszlói Fürdőkomplexum Európa legnagyobb fürdőkomplexuma. A Hungarospa területén található egységek között megtalálható a Gyógyfürdő, az Aqua-Palace fedett élményfürdő és az Árpád Uszoda. A szezonálisan nyitva tartó egységek a szabadtéri Strandfürdő, valamint az Aquapark (csúszdapark) és a Prémium Zóna. Utóbbi a legújabb egység, egy szabadtéri wellness-fürdő, ahol különleges élményekben lehet részünk. Az új részleg egy világkörüli utazásra hív: a Plitvicei-tavak inspirálta medencében vízesés, az Amazonas hangulatát felidéző részen galériákon elhelyezett jakuzzik, a Tahiti-medencében pedig vizibár is helyet kapott.

A hajdúszoboszlói Prémium Zóna medencéje - Femcafe

Az Aqua-Palace egy modern és szórakoztató élményfürdő - ideális családok és baráti társaságok számára. Ha csendesebb környezetre vágyunk, a Gyógyfürdőt látogassuk meg, ahol a termálvíz lazító és gyógyító ereje vár ránk. A medencékben való relaxálás terápiás hatása kiváló, plusz gyógykezelésekkel fokozható.

Nyári programok és látnivalók

A város kitűnő fekvése lehetővé teszi, hogy kirándulásokat szervezzünk a környékbeli nevezetességekhez. Hajdúszoboszló kiemelt turisztikai térségben található, ahol egy-egy rövid kirándulással egy órán belüli távolságban elérhetőek Debrecen látnivalói, a Hortobágy nevezetességei és felfedezhető a Tisza-tó is.

A Bocskai István Múzeum és a Fejedelmi Kincstár épületében gazdag történelmi gyűjteményeket találhatunk, míg a Szabadtéri színpad nyáron koncertekkel és színházi előadásokkal várja a látogatókat. A város színes rendezvényei, mint a Szoboszlói ART FOOD Fesztivál vagy a Szoboszlói Dixieland Napok mindenki számára különleges élményt kínálnak.

Hajdúszoboszló nyári programjai - Femcafe

Hajdúszoboszló esemény naptára tele van különféle programokkal és rendezvényekkel, amelyek garantáltan emlékezetessé teszik az itt töltött időt. Egyedi élményt kínálnak a több napos rendezvények, mint a Kösely Kupa Díjugrató Lovasverseny vagy a Hajdúszoboszlói Bor- és Gasztrofesztivál.

Íme néhány további nyári esemény Hajdúszoboszlón:

  • Május 1. - Hungarospa strandnyitó, fellépnek a Dívák: Fésűs Nelly, Détár Enikő és Ladinek Judit, Krisz Rudi, Deniz és Orsovai Reni, Yamina
  • Június 22. - Bizonyítványbuli, mely az iskolai tanévet lezáró napok első szabadtéri rendezvénye Hajdúszoboszlón. Ezen a napon hatalmas buli lesz a városi sportrepülőtéren, ahol koncertet ad Manuel és Mihályfi Luca.
  • Július 26-27. - Szoboszlói Folkhétvége, amely a magyar népművészet, népzene és néptánc gazdagságát, sokszínűségét mutatja be. A rendezvény keretében minden évben változatos folk programokkal és népi iparművészeti vásárral várja az esemény a látogatók apraja nagyját, így lesz ez az idei nyáron is.
  • Július 27. - Hungarospa Születésnap és Strandok Éjszakája, koncertet ad a Kelemen Kabátban.

Nem maradhat le a bakancslistáról

Hajdúszoboszló, a felüdülőhely szlogenje: Érezd jól magad! Legyen szó aktív kikapcsolódásról, gyógyulásról vagy egyszerűen csak pihenésről és feltöltődésről, itt mindent megtalálunk, amire vágyunk. Hajdúszoboszló tökéletes úti cél mindenki számára, aki kikapcsolódásra, feltöltődésre és felfedezésre vágyik. A gyógyulás és a szórakozás egyaránt garantált Hajdúszoboszlón, ahol változatos élmények várják a látogatókat!

Látogass el Hajdúszoboszlóra!

Lead fotó, fotók: Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft./Hevesi Norbert H1 Stúdió

Oldalak

Utazás
Sztárok
Azahriah, azaz Baukó Attila jelenlegi szerelme, Luna Joanna rendesen felkavarta maga körül az állóvizet a 22 esztendős sztár történelmi jelentőségűként beharangozott koncertjei előtt.
Lifestyle
Nehéz hét elé néz az, aki az alábbi három csillagjegy alatt született.
Utazás
Immáron tényleg a nyár kapujában vagyunk: fontos határt lép át a héten a hőmérséklet csúcsértéke.