Utazás

Még mindig nem lélegezhetünk fel: lehervad az arcodról a mosoly, ha megtudod, milyen lesz az idő április utolsó napjaiban

Még mindig érezteti hatását a hidegfront: borongós, esős napok köszöntenek ránk a héten, az igazi felmelegedésre pedig még sokat kell várnunk.

Marad a változékony, csapadékos időjárás

A hét elején még a borongós, esős időjárás lesz jellemző Magyarországra, a felhőzet csak lassan szakadozik majd fel, ezt követően viszont kezdetét veszi a fokozatos felmelegedés - derül ki a HungaroMet Zrt. aktuális előrejelzéséből, amit vasárnap juttattak el az MTI-hez. Azt írják, az éjszakai csapadékzóna és a vastagabb felhőzet hétfőn kora délutánra északkelet felé levonul. Mögötte sok gomolyfelhő képződik, amelyek késő délutántól összeesnek, de hosszabb-rövidebb időre a legtöbb helyen addig is kisüt a nap. A gomolyfelhőkből helyenként – főként a középső tájakon – kialakulhatnak záporok. Az északkeletire, keletire forduló szelet elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti tájakon kísérhetik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9-15 fok között alakul. Lapoz fel galériánkat a folytatásért!

Keddre virradóra növekszik, vastagszik a felhőzet, a Nyugat-Dunántúlon már borult idő várható. Máshol is sok felhőre kell készülni, de az ország keleti felén, harmadán délutánig kevésbé felhős helyek is előfordulnak, majd estefelé egyre nagyobb területen borul be az ég. Az éjszaka második felétől a Nyugat-Dunántúlon, majd kedden délután, estefelé másutt is egyre több helyen alakul ki eső, zápor, egy-egy zivatar is lehet. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északkeleti, keleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1-6 fok között alakul, de az északkeleti tájakon hidegebb is lehet. A csúcshőmérséklet 10-20 fok között várható, nyugaton lesz a hűvösebb, keleten az enyhébb idő.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Utazás
Sztárok
Noha a címlapokon ma már inkább fia, Charlie Sheen szerepel, a filmtörténelem szempontjából mégis Martin Sheen alkotott maradandóbbat, hiszen olyan klasszikus alkotásokban játszott, mint az...
Lifestyle
Ezt a gyakorlatot bárhol és bármikor könnyedén elvégezheted, de vigyázz, mert garantáltan megedzi az izmaidat!
Lifestyle
A rossz hír ugye az, hogy kánikula nem csitulni fog ezután, hanem még hosszú ideig velünk marad. Készülj fel a pokoli időjárásra!