Utazás

Apokaliptikus felvételek: már Athén külvárosában pusztít a tűzvész Görögországban

"Olyan, mint egy horrorfilmben. De ez most nem film, hanem a valóság, ezt a horrort éltük át az elmúlt egy hétben" - nyilatkozta nemrégiben egy rémült szemtanú, aki testközelből élte át, micsoda pusztításra képes az erdőtűz Görögországban.

"Ez most nem film, hanem a valóság"

Görögország több pontján is megállíthatatlanul tombolnak az erdőtüzek, nem egyszer borzongató apokaliptikus hangulatot kölcsönözve a tájnak. A szűnni nem akaró forróság és az aktuális széljárás sajnos igencsak kedvez a folyamatnak. A lángok lassan elborítják a második legnagyobb görög szigetet, Éviát. Egy helyi település, Isztiaia polgármestere nemrégiben úgy fogalmazott, a helyzetük egész egyszerűen katasztrofális, "egyedül vannak és közelít a vég". A szigetről több mint ezer embert menekítettek ki kompokkal, több helyi falu is hamuvá égett, a görög meteorológiai szolgálat pedig egy megrázó videót is közzétett a közösségi médiában, mely szívszorító képeken mutatja meg a mentési munkálatokat.

"Olyan, mint egy horrorfilmben. De ez most nem film, hanem a valóság, ezt a horrort éltük át az elmúlt egy hétben" - nyilatkozta egy 38 éves várandós nő a Reutersnek, miután felszállt egy mentőhajóra Pefki településnél.

Kedd óta kétezer embert menekítettek ki a szigetről, s semmi jel nem utal arra, hogy a helyzet a közeljövőben normalizálódna.

Lapozz, még nincs vége!

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Futótűzként terjed a közösségi oldalakon egy feladvány - azt állítják, aki képes megoldani, az nagy valószínűséggel pszichopata.
Lifestyle
Mindenkivel előfordult már, hogy majd összeestünk az éhségtől, és beszaladtunk az első gyorsétterembe, ami az utunkba került. Ilyenkor általában szószt is kérünk a krumplihoz vagy csirkefalatokhoz.
Lifestyle
Szerencsés fejezet veszi kezdetét a Vízöntő életben. Napi horoszkóp!