Utazás

Golfütővel a szőlőtőkék között

Az RTL luxusmagazinja, a HighLife hetedik évada június 18-án, vasárnap reggel 8:50-kor (ismétlés szerdán éjfél után) erre az évre elköszön nézőitől. De már készen vannak a tervek a jövő évi folytatásra, ezért blogunk sem búcsúzik.

A HighLife immár hét év óta a világ legszebb tájaira viszi el az RTL nézőit, s ez így lesz június 18-án, vasárnap 8:50-kor is. A műsor bemutatja a luxushoz vezető utat a legígéretesebben fejlődő magyar településeken, mint amilyen a technológiai fejlesztőközpontjairól és védelmi iparáról az utóbbi időben elhíresült Zalaegerszeg, a gyógyfürdők európai központja, Hajdúszoboszló, vagy éppen a hazai minőségi bortermelés elismert központja a Bodri Pincészet Szekszárdon. Feltűnik a műsor főtámogatója, az AUDI is, amely az első pillanattól kezdve üzleti lehetőséget látott abban, hogy a luxusmagazin mellé álljon.

HighLife magazin

Az RTL csatornán látható HighLife a jólétről és az oda vezető útról szól több mint hét esztendeje. A producer Oltványi Tamás blogunk segítségével beavat a műsorkészítés kulisszatitkaiba és megmutatja, melyek Földünk legszebb részei, ahová a tehetősek előszeretettel ellátogatnak, hogyan élnek, mi a hobbijuk.

Zalaegerszeg polgármestere, Balaicz Zoltán elmondta a stábnak, az utóbbi években négyezer munkahely teremtődött a zalai városban, amely igazi high-tech központ lett. Hazánkban ritkán látni zöldmezős területen annyi új és modern építészeti megoldásokat alkalmazó üzemet, kutatóközpontot, mint a zalai fővárosban. Hajdúszoboszlón Czeglédi Gyula polgármester újságolta örömmel, hogy tavaly a hajdúsági város lett Budapest után a turisták által leginkább látogatott magyar település. Szekszárdon pedig Bodri István saját pincészete gigaberuházásáról, a bátaszéki új üzemről szólt, amely a környék szőlőtermelőinek kínál új lehetőségeket termésük befogadására.

Különlegesség lesz a műsorban, hogy a luxushoz leginkább kötődő sporttal, a golfozással részletesen is foglalkozik, többek között a Laguna Phukethez kötődő luxus üdülőközpontot. De bemutat egy egészen különleges „sporteseményt” is, amikor Burgenlandba látogathatnak el a nézők, ahol minden esztendőben találkoznak a bor és a golf szerelmesei. A Sopron tőszomszédságában fekvő lankákon levő sportegyesület a Kékfrankos Golf Klub nevet viseli, ez önmagában sokat elmond arról, bár nincs még kiépített golfpályájuk, a nedűt és a sportot szeretik. Ezért hívják oda évente egyszer az üzletembereket, hogy jó hangulatú megmérettetésen találkozzanak velük, ráadásul a tőkék között. Mint Johannes Berger főszervező elmondta traktorral viszik ki a rétre és a szőlőbe a golfozókat, akik a hagyományosnál jóval nagyobb lyukra célozhatnak, mert igencsak torzsás a fű, ahonnan ütni kell. De a lényeg a jó hangulat és az, hogy minden lyuknál más-más pincészet borát lehet megkóstolni.

A program idei része tehát a most vasárnapi műsorral befejeződik, de mint Oltványi Tamás producer elmondta már javában dolgoznak a nyolcadik évad előkészítésén. Egy ilyen műsor nagyon komoly előkészítő munkát igényel – már most indulnak az első forgatások. A stáb például Montenegróba utazik, hogy megnézze, mi változott a Kotori öbölben a négy évvel ezelőtt tett látogatás óta. Akkor ámulatba estek a tévések attól, hogy a világ legjelentősebb hotelláncai valóságos csodát hoztak létre PortoMontenegro elnevezéssel az öböl csendes részén hatalmas jachtbeállókkal, több mint 600 hajó számára kikötővel abban a csendes öbölben, ahol annak idején a monarchia hadihajói állomásoztak – szintén a biztonságos, nyugodt földrajzi elhelyezkedés hely miatt.

Megalapozott tehát a remény a HighLife folytatására. Blogunk ezért továbbra is beszámol az előkészületekről, új forgatási helyszínekről – mindenről, ami a HighLifehoz kötődik, mert meg vagyunk győződve, a világ különleges pontjain tett utazások, az ott elkészített fotók és a benyomások rögzítése blogunk kedvelői számára továbbra is érdekes olvasmányként fog szolgálni.

Nézd vissza a HighLife adását az RTL-en!

leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Utazás
Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...