Utazás

Földrengés rázta meg Magyarországot

Korántsem ez az első eset: az utóbbi időben a szakértők titokzatos, szinte megmagyarázhatatlan eredetű földrengéseket észlelnek Békés megyében.

Mi okozhatja?

Szarvastól tíz kilométerre 3,1 magnitúdójú földrengés volt 7 óra 9 perckor – közölte péntek reggel a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma. A földrengést Szarvas mellett, Csabacsűdön, Őrménykúton, továbbá más környező településen is érzékelhették – árulta el a nyilvánosságnak Kalmár Dániel szeizmológus. Az utóbbi időben a szakemberek számos hasonló jelenséget észleltek a térségben. Egyelőre még nem találtak minden kétséget kizáró magyarázatot a rejtélyes rengéssorozat eredetét illetően.

Dr. Győri Erzsébet, az ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium (KRSZO) munkatársa szerint emberi tevékenység is okozhatja a magyarországi földrengéseket - írja a HVG.hu.
Kattints a további képekért!

Tajvan közelében megpillantották azt a legendás - már-már mitikus - halat, melynek felbukkanása egyes elméletek szerint hatalmas földrengéseket szokott megelőzni.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
A Nemzet Színésze Palik László YouTube-műsorának vendégeként vallott múltjáról és jelenéről, szakmai- és magánéletéről.
Lifestyle
A holdvíz egy különleges elixír, ami a spirituális lelkek szerint távol tartja a rossz energiákat, megtisztítja a lelket és kitartóbbá varázsol. Kipróbálnád? Mutatjuk a rém egyszerű receptet.
Utazás
Sőt, vasárnap beköszönt az október, de mi ebből semmit sem fogunk érezni.