Utazás

Földrengést észleltek a magyar határ közelében

Földrengést észleltek vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben – írja az MTI.

Februárban már sor került hasonlóra

A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy vasárnap 17 óra 14 perckor 3,1-es erősségű földrengés volt Ausztriában, Bécsújhely térségében. Magyarországról nem, Bécsújhelyről érkezett lakossági bejelentés.

A vaol.hu hozzátette: februárban már volt egy jelentősebb földmozgás, amelyet egész Burgenlandban érezni lehetett. Számos lakos, akit bútorrázkódás vagy nyikorgás ébresztett fel, a közösségi médián keresztül számolt be az észleléséről.

A GeoSphere Austria (ZAMG) osztrák földrengésszolgálat szerint a 4,4-es erősségű földrengés körülbelül 6 kilométeres mélységben történt. Az epicentrum Gloggnitztől délnyugatra, Eisenstadttól mintegy 56 kilométerre volt.

A Richter-skála szerinti 7,7-es erősségű földrengés során eddig négy ember veszítette életét, s legalább 57-en megsebesültek.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Utazás
Földrajzi képrejtvény-sorozatunk következő felvonásában magunk mögött hagyjuk Európát, és célba veszünk egy távoli földrészt! Tarts velünk!
Lifestyle
Ez az ártatlannak tűnő üzenet órákig tartó szorongási hullámot idézhet elő. Íme, miért.
Lifestyle
Szinte minden háztartásban található muffin sütőforma, a legtöbben azonban nem tudják, milyen sokféle felhasználási módja van.