Utazás

Százból csak egy ember tudja, melyik város van a képen – Te egyből kitalálod? Teszteld magad!

Mai feladványunk nehezebb, mint gondolnád, de ha tapasztalt utazó vagy, talán neked is sikerül rájönnöd a megfejtésre!

Város a magasból

Ha te is azon szerencsés emberek közé tartozol, akiknek a koronavírus-járvány előtt többször is volt szerencséje repülőgépre szállni és beutazni a világot, akkor bizonyára rengeteg város képe tárult eléd a magasból. Néhány város különös ismertetőjegyei miatt egyből felismerhető már egy fotó alapján is, sokukat azonban nem könnyű elsőre beazonosítani, hiszen rendkívül hasonlítanak más település madártávlatból látott képéhez. Most itt az idő, hogy teszteld földrajzi tudásod, ha igazi világutazónak tartod magad, vagy szimplán csak jól ismered a világ nevezetes helyeit. A kérdés egyszerű: szerinted melyik város van a képen? Egyből felismered, vagy gondolkodnod kell rajta pár percig? Annyit elárulunk segítségként, hogy egy észak-amerikai ország kikötővárosáról van szó, amely a Fraser folyó mentén helyezkedik el.

Lapozz, eláruljuk, helyesen válaszoltál-e!

Fotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Követői nem győzik dicsérni a gyönyörű műsorvezetőt, aki a napokban több fürdőruhában készült képet is megosztott magáról rajongói legnagyobb örömére.
Sztárok
2016-ban az egész világot sokkolta, amikor kiderült, hogy a tehetséges Anton Yelchin elhunyt, ám halálának körülményei még annál is borzalmasabbak és érthetetlenek, mint maga a tragédia ténye.
Home&Design
A fenntarthatóbb életmód fontos azok számára, akik szeretnék csökkenteni az ökológiai lábnyomukat és a szemétbe kerülő műanyag mennyiségét. Rengeteg módja van annak, hogyha már megvetted a műanyagot...