Repülési tilalom lesz Ferihegyen: Rengeteg embert érint

Augusztustól jön a változás.

Repülési tilalom

Augusztustól Budapest felett bevezetik az éjfél és hajnali öt óra közötti éjszakai repülési tilalmat. Ezekben az időpontban nem szállhatnak majd fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren. Az erről szóló megállapodást Tarlós István főpolgármester és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter jelentette be kedden sajtótájékoztatón – írja az MTI.

Változások lesznek

Továbbá a sajtótájékoztatón Tarlós István azt is elmondta, hogy augusztustól "biztosan működik" majd az éjszakai repülési tilalom. Ettől függetlenül lehetnek majd olyan rendkívüli helyzetek, amikor abban az időszakban is leszállási lehetőséget kell biztosítani repülőgépeknek. Egyébként a szóban forgó időpontokban egyébként is minimális forgalommal kellene bírnia az érvényes jogszabály szerint, éjféltől hajnali 5-ig csak 6 gépmozgás engedélyezett, a főpolgármester szerint azonban a késések miatt sokszor ez jóval több.

Szankciók lesznek

Az is kiderült, hogy szankcióként zajvédelmi díjat vezetnek majd be, valamint az érintett lakosság számára újból meghirdetik az ablakszigetelési programot. Az is előfordulhat, hogy hogy a jövőben vidékre költöztetnék a fapadosokat, ám ebből valószínűleg nem lesz semmi - írja az Index.

Leadfotó:123rf

Oldalak