Itt az idei Eurovízió első botránya - Milliókat sértettek vérig a dalfesztivál szervezői

Freddie, aki Stockholmban az Eurovíziós Dalfesztiválon hazánkat képviseli, büszke arra, hogy magyar, és ezzel a szervezőknek sem akad semmi gondjuk. Lengetheted a magyar lobogót, amíg bírja a karod, de vannak országok, akiknek zászlaja nincs szívesen látva …

Amit tilos lengetni

A nemzetközi dalfesztivál szervezői bekeményítettek, és néhány ország zászlója, a palesztin, baszk, koszovói, észak-ciprusi és az Iszlám Államé mellett több más jelképet is kitiltottak a közérdeklődésre számot tartó versenyről, vagy korlátozzák a használatukat.

Véletlenül került nyilvánosságra az a lista, amit a dalversenynek otthont adó ­Globe Aréna honlapján tették közzé - írta aTelegraph. A verseny szóvivője magyarázkodni kényszerült, és eszerint a skót vagy a baszk lobogót azért tiltották ki, mert ezen országok nem tagjai az ENSZ-nek. Palesztina nem hagyta szó nélkül a szokatlan döntést, felháborodottan követelt bocsánatot a szervezőktől.

„Száeb Ereka, a Palesztin Hatóság főtárgyalója nyílt levelében a tiltás azonnali eltörlését kérte, és emlékeztetett, hogy az idei versenyt rendező Svédország elsőként ismerte el Palesztinát” -írta a NOL.

Van olyan zászló, amit csak korlátoztak, erről a következő oldalon olvashatsz.

Fotó:www.walesonline.co.uk,telegraph.co.uk

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!