Európa legvarázslatosabb tájai

A világon található milliónyi gyönyörű hely közül sokat nem az ember keze munkájának köszönhetjük, hanem az anyatermészetnek. Ezek a területek, sokszor százszor szebbek, mint a nagyvárosok. Íme néhány a „díszpéldányok” közül.

Killarney, Írország
A Kerry megyében található város azon kevés helyek közé tartozik, amely ötvözi a hagyományos ír bájt, a fantasztikus kilátást, a történelmet és a csodás tájakat. Mivel egy nemzeti parknak is otthont ad, temérdek tavat, és sok érdekes és szép tájat is magába foglal Killarney városa.

                        

 

Lake District, Anglia
Angliában a Lake District ad otthont a legnagyobb tavaknak és a legmagasabb csúcsoknak. Az ország észak-nyugati részén található ez a kiemelkedő természeti szépség. A közel száz tóval, temérdek dombbal és hellyel rendelkező tóvidék ideális azoknak, akik ki szeretnének szakadni a mindennapi rohanó életből egy időre.

                        

 

Bajkál-tó, Oroszország
A Bajkál-tó a második legnagyobb tó a világon, melyet a Kaszpi-tenger előz csupán meg. A tavat vadvirágokkal borított tájak, valamint apróbb dombok ölelik körül. Ezáltal a környezet olyan hatást kölcsönöz az egész tájnak, mintha egy varázslatos nemzeti parkban töltenénk a szabadidőnket.

                        

 

Cornwall, Anglia
Az Anglia dél-nyugati partján található Cornwall mindenki számára tartogat valami szépet. Ismert aranyszínű homokos strandjairól, de látnivalók gyűjteményébe beletartozik még a Tintagel Kastély is, valamint az itt fellelhető több száz trópusi növény a világ minden tájáról.

                        
 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!