Görögországban találták meg Európa legöregebb fáját - Hihetetlen, hogy már több mint 1000 éves

Kutatók megtalálták a kontinens legöregebb fáját. A görögországi balkáni páncélfenyő a feltételezések szerint 1075 esztendős lehet.

1075 éves

A matuzsálem korát svéd, német és amerikai kutatók együttesen állapították meg. Az Adonisz névre keresztelt fa a Görögország északi részén lévő Píndosz-hegységben él több, ezer éves társával egyetemben. Az expedíció vezetője, Paul J. Krusic elmondta, hogy a fából kimetszett, nagyjából 2 méteres minta segített abban, hogy meghatározzák a növény korát. Ezen összesen 1075 évgyűrűt számoltak meg. Mint mondja, egészen elképesztő, hogy ilyen kort képes volt megélni, hiszen ezen a területen már több mint 3 ezer éve jelen van a civilizáció.

Fotó: BBC

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Rengeteg sztár dönt úgy, hogy nem csak mozgással, hanem diétával is igyekszik kordában tartani az alakját. Így tesz Miley Cyrus is, aki mindenben visszafogja a kalóriákat!
Sztárok
Ha romantikus filmekről van szó, a Szerelmünk lapjai egészen biztosan kihagyhatatlan alkotás. A színészek nagyszerű alakítása mellett viszont érdemes egy pillantást venni a film gyönyörű ruháira is.
Sztárok
Katalin hercegné egy énekesnek mesélt arról, hogy legidősebb gyermeke, György herceg 2022 óta imádja a szóban forgó együttes dalait.