Utazás

Elkészült a top 10-es lista a világ legnépszerűbb városairól - nem találod ki, melyik lett az első

A Mastercard Global Destination Cities Index kutatást végzett arról, hogy melyek a világ legnépszerűbb városai. Az eredményekről egy top 10-es lista készült.

10. Szöul

A Koreai Köztársaság fővárosa a világ egyik pénzügyi és kereskedelmi központja is egyben, a Samsung, LG Group és Hyundai szélhelye is itt található. A várost főként ázsiai turisták látogatják, mint thaiok, japánok és kínaiak. Turisztikai növekedését a koreai hullámnak köszönheti: a koreai popzene és televíziós sorozatai ugyanis nagyon népszerűek lettek külföldön. Szöulban a leginkább látogatott három helyszín a Kék Ház, a Kjongbokkung palota és a Cshonggjecshon patak. 9,5 millió turista látogat oda minden évben.

9. Isztambul

Ezt a várost 10,7 millió turista keresi fel minden évben. Törökország kulturális, művészeti és gazdasági központja. A város a Boszporusz és a Márvány-tenger két oldalán helyezkedik el, és bár csak kisebb része van Európában, mégis európai városként tartják számon. Római kori, bizánci és oszmán építészeti emlékei miatt a turisták kedvelt úticélja.

8. Tokió

Japán fővárosába évente 11,9 millió turista látogat el. Ez az ország politikai, üzleti, gazdasági, oktatásügyi és kulturális központja. Fejlett tömegközlekedéssel rendelkezik, ez főleg a vonat és a metró vonalaira igaz. A Monocle 2015-ös felmérése alapján első a legélhetőbb városok listáján. Tokió két olimpiai játéknak is helyszínéül szolgált, legutóbb a 2020-as nyári olimpiai játékokat tartották ott.

fotó: 123rf.com

Lapozz, a cikk folytatódik!

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Néha napján mind szeretnénk ragyogó, sima és rendezett frizurát – ennek leggyorsabb módja pedig a hajvasalás. Viszont, ha nem megfelelő módszerrel, illetve túl gyakran vasaljuk hajunkat, óriási...
Home&Design
Cikkünkben mutatunk pár ötletet, hogyan varázsolhatod csodaszigetté ezt a teret tavasszal.