Utazás

Felejthetetlen gasztro élmények Dubajban: ki ne hagyd, ha itt jársz!

Dubajt több mint 200 nemzetiség nevezi az otthonának, így nem csoda, hogy a város a kultúrák és ízek olvasztótégelye. Egy kultúra vagy ország megismerésének egyik legjobb módja megismerni annak ételeit, fűszereit, Dubaj pedig tökéletes helyszín erre is. A szabadtéri étkezési lehetőségek széles skáláján túl a legjobb éttermekig vagy a legízletesebb street foodokig minden, de tényleg minden megtalálható itt.

Ebéd a felhők között

Dubajban persze nem csak az ételek lehetnek különlegesek, hanem a helyszínek is. Ilyen különleges színtér például a Dinner in the Sky étterem, ami nevéből adódóan nem a földön, hanem a magasban várja a vállalkozó szellemű, nem éppen tériszonyos vendégeket. Az ízletes fogásokat egy kb. 20 fős asztal körül, kellemes zeneszó mellett, daruval a levegőbe emelkedve fogyaszthatjuk el.

Dinner in the Sky étterem, Dubaj

Autentikus gasztrotúrák a helyiek segítségével

A város méltán híres vendégszeretetéről és arról is, hogy az itt élők szeretnék lakóhelyüket a lehető legjobban megismertetni az ide látogatókkal. Ennek a legjobb módja pedig nem is lehet más, mint a kulináris élvezetek mentén megismertetni egy országot, amire a Frying Pan nevű szolgáltató is szakosodott. Ennek segítségével a helyi lakosok néhány órás piaci- és éttermi körútra invitálják az érdeklődőket, hogy bemutassák az alapanyagoktól a különböző technikákon át a kész, - akár utcai, akár egy top étterem kínálatába passzoló, - helyi és nemzetközi ételek sorát.

Frying Pan gasztrotúra helyiekkel, Dubajban

Dubaj tényleg sok-sok nemzet olvasztótengelye, és így az itt élő nemzetiségek konyhájának igen széles a palettája. Itt tényleg mindenki megtalálja a számára legkedveltebb, legízletesebb ételeket, legyen az vegetáriánus, akár vallási előírásoknak szigorúan megfelelő, vagy pusztán csak a nemzetközi konyha egy-egy kevésbé ismert fogásának kóstolója.

Ahol a street food és fine-dinig találkozik

Ha Dubajban járunk, akkor érdemes a street food koncepciókkal is megismerkednünk, amire talán a legjobb helyszín a Time Ourt Market Dubaj szívében, a Burj Khalifa tövében. Itt található az egyik legjobb, legízletesebb konyhájú libanoni étkezde, de van itt több olasz, közel-keleti vagy ázsiai étterem is. Akár többet is végig próbálhatunk, hiszen a vendéglátók kedvező árakkal és kulturált környezettel várják a betérőket.

Dubaj éttermi kínálatából természetesen a fine-dining sem hiányozhat, így ha kedvünk lenne például a híres Chef Izu egyik éttermét, a Gaia-t is felkeresni, akkor érdemes előre asztalt foglalnunk, tekintettel arra, hogy szinte állandóan teltház van. Hasonlóan szuper minőséget kínál Gordon Ramsy Hell’s Kitchen-je a Casars Palace-ban is, ahol megfizethető áron, remek ételeket próbálhatunk itt ki.

Gaia étterem, Dubaj

Kihagyhatatlan program: 8. Dubaj Étel Fesztivál

Április még ugyan a Ramadánról szól, de a város lassan már készül az Eid Al Fitr-re, a Ramadán időszakát lezáró ünnepségre is, sőt közvetlenül ezután kerül megrendezésre a Dubaj Étel Fesztivál is. Idén ez már a 8. alkalom lesz, amikor a Dubaj Étel Fesztivál keretében 2 héten keresztül nagyjából féláron lehet végig kóstolni Dubaj éttermeinek gazdag kínálatát.

Ha éppen ebben az időszakban járnánk Dubajban, akkor ez egy kihagyhatatlan lehetőség, már csak azért is, mert májustól nem csak az éttermek, de minden szolgáltatás, és a szállodák is akciós áron foglalhatók.

Oldalak

Utazás
Sztárok
Puskás Peti és a felesége, Puskás-Dallos Bogi érthetően nagyon megijedtek. Hirtelen nem is tudták, hogy mihez kezdjenek.
Lifestyle
Bár tavaszias marad az időjárásunk, de mégis lesz olyan jelenség, ami nagy kellemetlenséget fog okozni. Térképen mutatták meg, hol kell rá számítani Magyarországon!
Sztárok
Ugyebár anno Majka és Nádai Anikó is egy ikonikus valóságshowban tűnt fel először a tévében. Ez most visszatér az RTL képernyőjére!