Az Arany-szikla rejtélye: bármikor a mélybe zuhanhat, a nők pedig meg sem érinthetik

Az 1200 méter magasan lévő óriási szikla legendája a mai napig vonzza a látogatókat - cikkünkben eláruljuk, mi az oka annak, hogy csak a férfiak érinthetik meg a természeti csodát.

Hihetetlen legenda

A mianmari Kyaiktiyo-hegyen lévő Arany-szikla nem csak kinézetével, de nem mindennapi történetével is elkápráztatja azokat, akik megmásszák az 1200 méteres magasságot azért, hogy egy pillantást vethessenek a buddhisták által szentnek tartott csodára. A zarándokhelyen lévő, a hegy peremén billegő sziklát ugyanis a legenda szerint Buddha egy hajszála tartja egyensúlyban, amit az ingókő tetején található Kaiktiyo-pagodában őriznek. Egyetlen dolog van csak, amitől a gránittömb a mélybe zuhanhatna: ha nők érnek hozzá.

Senki sem érti a rejtélyt

Mindezidáig senki sem jött rá arra, hogy az Arany-szikla hogy nem zuhant még le a szirt széléről: a tömb ugyanis alig ér az alatta lévő sziklához, ha pedig valaki meglöki, könnyen elbillen a helyéről. Mégis egyensúlyban tartja valami, ami a hívők szerint nem más, mint maga Buddha hajszála, amit még egy remete kapott ajándékba.
Kattints a további képekért!

Akár teljesen meg is tagadhatják az osztrák-magyar határszakaszon az Ausztriába való belépést.

Leadfotó: 123rf

Oldalak