Ekkor veszi kezdetét a durva autósrazzia Magyarországon, a rendőrök több napig lesben fognak állni

Budapest rendőrfőkapitánya fokozott ellenőrzést rendelt el, és Magyarország fővárosának egész területét fogják pásztázni.

Nem árt majd figyelnie minden autósnak

A leggyakoribb baleseti okok közé továbbra is a gyorshajtás (27%), az elsőbbségadási szabályok be nem tartása (26%) és a kanyarodási szabályok megszegése (15%) tartozik Magyarországon.

Az persze elég jó hír, hogy több mint 10 százalékkal csökkent a halálos balesetek, és csaknem 20 százalékkal az ezekben meghalt emberek száma 2023-ban az elmúlt év azonos időszakához képest.

A szabályok betartatása az elsődleges eszköz a rendőrség számára, amellyel el tudja érni, hogy csökkenjen a balesetek száma. Bár sokan az autósok közül dühösek szoktak lenni a razziák, miatt, de hát ezek is kellenek ahhoz, hogy visszaszoruljanak a szabálytalanságok.

Most Budapesten több naposat tervez a rendőrség, a galériánkban pedig leleplezzük, mikor kerül rá sor!

Az ORFK anno az Economx megkeresésére is elég szomorú adatot közölt. Ebből kiderült, hogy Magyarországon 2020-ban 167, 2021-ben 212, míg 2022-ben már 293 olyan jellegű bűncselekményt regisztráltak, amiben megállapítható volt, hogy valaki szándékosan követett el bűncselekményt az utakon.
Kattints a további képekért!

Sok autós már későn kap észbe Magyarországon, és emiatt súlyos pénzeket fizethet.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Lifestyle
Ez a fantasztikus ízű növény jól jöhet, ha elfogy otthon a Vegeta vagy a Delikát, ugyanis egy az egyben olyan aromát csempész majd az ételbe főzés közben, mintha a boltban vásárolt ételízesítők...
Lifestyle
A fagyasztó az egyik legzseniálisabb konyhai gép, amibe szinte bármit bedobhatunk – ám a sajtok esetében ezt már nem lehet ennyire konkrétan kijelenti, ugyanis nem mindegyik fajta alkalmas arra, hogy...
Sztárok
Az olyan sztárokat, mint Sir Elton John, Lionel Messi és Jennifer Aniston oroszbarát idézettel ábrázolták az interneten. Természetesen a hírességek sosem állítottak ilyet.