Utazás

Földrengés rázta meg Budapestet

Az elmúlt napokban nemcsak hazánkban, de Romániában, Horvátországban és Nagy-Britanniában is érzékeltek földmozgásokat.

Végül hozzánk is elért

A Femcafe.hu először február elején számolt be arról, hogy óriási földrengés rázta meg Törökországot és Szíriát. A megdöbbentő természeti katasztrófa az egész világot mélyen megrázta, az összedőlt épületekről, a romok alatt rekedt áldozatokról, gyászoló hozzátartozókról, családtagokról és az elkeseredett, ám bátor mentőakciókról szóló videófelvételek, illetve fényképek bejárták az egész internetet. (A túlélők utáni lázas kutatásban egyébként egy magyar mentőtacskó is segédkezett - róla ebben a cikkünkben írtunk bővebben.) Ez azonban még csupán a kezdet volt: az elmúlt néhány nap során különös földmozgás-sorozatot észleltek Európa különböző országaiban, köztük hazánkban is. A HVG.hu egyik munkatársa csütörtökön délután jelezte a lapnak, hogy földrengést lehetett érzékelni Budapesten, a VIII. kerületben, de nem ez volt az egyetlen pont az országban, ahol hasonlót tapasztaltak az emberek.

Budapesten és az ország számos pontján enyhébb rengést lehetett érezni csütörtökön - erősítette meg a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium a HVG.hu-nak.
Kattints a további képekért!

A rajongói világszerte nagyon aggódnak érte, ugyanis a Szulejmán sztárja a brutális földrengés óta nem adott életjelet magáról.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Az ausztrál személyi edző, Dylan Rivier összeszedte azokat a leggyakoribb hibákat, amiket szinte mindenki elkövet - talán te is, úgy, hogy eddig észre sem vetted.
Lifestyle
Önmagában már az is érdekes, ha az embernek ikertestvére van, a 23 éves lányok története azonban az orvosok szerint is példa nélküli.
Recept
Ha nincs kedved sokat állni a konyhában, ez a görög szendvics tökéletes választás lehet neked, de akár a gyermekednek is csomagolhatod a suliba, táborba!