Mesés budapesti látnivalók, amiket nem találsz meg az útikönyvekben

A főváros olyan, mint egy hatalmas gyémánt, bárhonnan is nézzük, mindig szebbnél-szebb oldalát mutatja. A mindenki által ismert szépségek helyett most néhány olyan különlegességet mutatunk, amiket nem találsz meg az útikönyvekben, bónuszként pedig az is eláruljuk, hogyan járhatod őket végig a legegyszerűbben!

Fel a Királylépcsőn

Olyan pontja a városnak, ami éjjel és nappal egyaránt két különböző képi világot tár az odalátogató elé. A Lánchíd budai oldalán található, ami autóval, gyalogosan és tömegközlekedve is könnyen megközelíthető. A csodálatos kilátás, az alagút bejáratának tetejéről tárul elénk, ahova a Királylépcsőn könnyen feljuthatunk.

Károlyi Kert

Talán senki sem gondolná, de a Belvárosban rejtőznek még olyan helyek, ahová el tudunk menekülni a nagyváros okozta nyüzsgés és rohanás forgatagából. A Károlyi Kert egy ilyen lehetőséget nyújt, festői környezetben. Egy romantikus séta, vagy vidám piknik kitűnő helyszíne lehet.

Kossuth Lajos üdülőpart

Az igazi kikapcsolódást, nyugalmat és festői hangulatot hozó partszakasz, amely a Római-part folytatása és egészen a Megyeri hídig húzódik. Az odajutás könnyen elérhető, hiszen autóval és tömegközlekedve (HÉV-vel vagy busszal) is egyaránt megtehetjük. Az év minden szakaszában megközelíthető, és biztos, hogy bármikor is látogatunk ide, mindig csodás látványban lesz részünk!

Budai arborétum - Corvinus Egyetem kertészete

Külön kis világ, amit a Corvinus Egyetem kertészete rejt. A hölgyek könnyen szerelembe eshetnek a pompázatos virágok színeivel és illatával. Ha már arra járunk, akkor a kertészetben töltött pillanatok után sétáljunk át, a közeli Feneketlen-tóhoz, ami a Villányi út másik oldalán található. A nyugalom és feltöltődés garantált.

Járd be a várost gyorsan és kényelmesen! (x)

Ha szeretnél rövid idő alatt minél több mindent megnézni a fővárosban, de nincs autód, nem akarsz BKV-zni, vagy drágán taxizni, akkor a MOL Limot neked találták ki! Az itthon nemrég indult, de külföldön már igen népszerű közösségi autómegosztó szolgáltatást ráadásul most egészen február 25-ig regisztrációs díj nélkül, valamint féláron (33 forint/perc) próbálhatod ki!

Ehhez nem kell mást tenned, csak regisztráld magad az applikációba, nézd meg, hogy a 300 rendelkezésre álló autóból melyik parkol hozzád a legközelebb és már indulhatsz is! A szolgáltatás másik nagy előnye, hogy a Limo zónán belül történő közterületi parkolásért az elektromos és a benzines járművek esetén sem kell fizetned! Ha kíváncsi vagy, itt máris megnézheted, hol parkol épp a hozzád legközelebb lévő egy MOL Limo!

Leadfotó: vpwallpapers.com; Fotók: shutterstock.com, zoldkalauz.hu, mapio.net, budapestbydistrict.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!