Utazás

Legendás hely, mégis alig ismerjük: Íme a Blenheim kastély titkai

A kastély kevésbé ismert történelme a titkos helyiségeken át egészen a személyzet furcsa szerepéig.

Különleges palota

A Blenheim kastély leginkább Winston Churchill szülőhelyeként ismert, azonban az Egyesült Királyság híres látnivalója ennél sokkal többet is magában rejt, többek között megannyi titkot és fura hagyományokat. Az Oxfordshire-i, palotaként is ismert műemlék hihetetlen látványt nyújt bonyolult barokk építészeti stílusával, valamint óriási és gyönyörű kertjével. A történelmi helyet az 1700-as években építették, miután Marlborough első hercege, John Churchill megnyerte a blenheimi csatát a franciák ellen Bajorországban - Anna angol királynő neki szánta a kastélyt jutalmul a háborúban elért sikereiért. A palotát, amely eredetileg magánlakásként szolgált a herceg számára, ma már a nagyközönség is látogathatja, és ebben az évben ünnepli 71. évfordulóját, mint turisztikai attrakció. A hely azonban sokkal több, mint egy szép kastély.

Érdekességek

Az épület több szempontból is különleges: ez például a legnagyobb nem királyi kastély Nagy-Britanniában, ami ma a tizenegyedik Marlborough herceg tulajdona, mégis látogatható. Anglia egyik legnagyobb épületének számít, és az UNESCO világörökség része, továbbá ez az egyetlen olyan vidéki épület Angliában, ami nem királyi és nem is egyházi tulajdon, mégis kastélyként hivatkoznak rá. A történelembe azonban nem ezért vonult be a Blenheim palota, sokkal inkább a személyzet mókás szerepei, és a fura zászlóhagyomány miatt, ami még ma is érvényben van. Galériánkban hét tényt olvashatsz a kastélyról, amelyek nem igazán ismertek, ugyanakkor rendkívül érdekesek.

Itt született Sir Winston Churchill 1874-ben, azóta pedig a kastély állandó kiállítással tiszteleg előtte, amelynek keretein belül bepillantást nyerhetünk lenyűgöző életébe, a birtokon pedig a látogatók felfedezhetik a brit politikus kedvenc helyeit is.
Kattints a további képekért!

Egyszerűnek tűnhet a kérdés, mégis 10-ből 9 ember elbukja ezt a villámkérdést – te vajon tisztában vagy az összes jelzőtábla jelentésével?

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
A celebritás új, Pamela, a love story című Netflix-dokumentumfilmjének ünnepélyes premierjén pózolt a gyermekeivel.
Bed&Love
Mutatjuk, hogy a te párod méreteivel melyik pózban tudjátok elérni a maximális kielégülést.
Sztárok
Az uralkodó világosan jelezte, hogy a pedofilbotrányba keveredett András hercegnek nincs helye többé a királyi családban.