Utazás

Műfogsor, óvszer és kard - íme a legbizarrabb tárgyak, amiket az emberek a BKV járatain felejtenek

Budapesten, a Deák Ferenc téri aluljáróban található Földalatti Vasúti Múzeumban nyílt meg az a kiállítás, mely a BKV utazóközönsége által elhagyott tárgyakat leltározza.

Ha a tárgyak mesélni tudnának

Rendhagyó kiállítás nyílt Budapesten, a Deák Ferenc téri auljáróban található Földalatti Vasúti Múzeumban: a Talált Tárgyak Tárlata keretében az érdeklődők szemügyre vehetik, mi mindent hagy a BKV járatain a fővárosi utazóközönség - írja a Telex.hu. Gondoltad volna, hogy a budapestiek egy év leforgása alatt körülbelül tízezer tárgyat hagynak a különböző tömegközlekedési eszközökön? Legtöbbször egyébként meglehetően hétköznapi dolgokról van szó: az emberek többsége bérletet, kulcscsomót, esernyőt, pénztárcát, hátizsákot vagy épp fülhallgatót hagy az utastérben, de persze vannak egyedi esetek is, amikor ennél intimebb tárgyról van szó. Megesik például, hogy valaki a műfogsorát felejti ott valamelyik BKV-járaton, de elveszítettek már extra nagy kiszerelésű óvszercsomagot is.

A Telex.hu cikke rámutat, hogy a közösségi közlekedés különböző járatain nagyon gyakran felejtenek játékokat: a Talált Tárgyak Tárlatán se szeri, se száma a különböző játékbabáknak, plüssállatkáknak és könyveknek. Ettől sokkal bizarrabb, amikor vízforralót vagy nyújtófát hagy valaki a tömegközlekedési eszközön - mindkettőre volt már példa -, de olyan is előfordult már, hogy egy figyelmetlen utas a tangóharmónikáját vagy a fegyverét felejtette a járaton. Egy szétszórt utas például az egyik buszon felejtette a kardját.

Fotó: 123rf

Lapozz, még nem értél a cikk végére!

Oldalak

Utazás
Lifestyle
A halálos betegségben szenvedő egykori ügyvéd állapota drasztikusan romlik, Karsai Dániel mégsem gondol arra, hogy feladja a küzdelmet.
Utazás
Nem árt képben lenni, hogy milyen változások vannak a Balatonnál. Bár most még túl kell lendülnünk egy hidegfronton, de utána indul lassan a szezon.
Sztárok
II. Erzsébetről mindenki tudta, hogy rendkívüli személyiség, egyedülálló vezető, valamint a hazája iránti odaadás és szeretet jelképe volt, ám arra csak kevesen kaptak rálátást, hogyan viselkedett a...