Még a kutatók sem láttak ehhez foghatót: döbbenetes külsejű lényre bukkantak az óceán mélyén

A furcsa külsejű lényről videófelvétel is készült, mely rövid idő alatt bejárta a teljes világhálót. Mutatjuk.

Nem mindennapi küllem

Még az avatott kutatókat is sikerült meglepnie annak a furcsa külsejű tengeri lénynek, amit nemrégiben fedeztek fel az óceán mélyén - adott hírt róla nemrégiben a LiveScience nevű tudományos hírportál. A nagy találkozásról videófelvétel is készült, de az eseményre nem most, hanem még márciusban került sor, méghozzá Honolulutól délkeletre. A Nautilus névre keresztelt kutatóhajó csapata egy robotizált tengeralattjáró segítségével közelítette meg az emberi szem számára szokatlan fizikai tulajdonságokkal rendelkező, igazi ritkaságnak számító élőlényt, mely nem más, mint egy úgynevezett tengeriuborka.

Megan Cook, az Ocean Exploration Trust oktatási és ismeretterjesztő igazgatója elmondta: a robotizált tengeralattjáró éppen egy még felderítetlen tengeri hegyen végzett különböző vizsgálatokat, amikor a látókörébe került a különös kinézetű élőlény. A tengeriuborkák hihetetlenül változatos csoportokat alkotnak, a Nautilus legénysége által megfigyelt egyed például az Elpidiidae családba sorolható a LiveScience beszámolója szerint.

Bizonyára te is kíváncsi vagy már, hogyan is nézhet ki egy tengeriuborka. Nem is váratunk már sokáig: hamarosan a saját szemeddel is meggyőződhetsz róla, hogy nem mindennapi küllemű lényről van szó.

Fotó: 123rf

Lapozz, máris mutatjuk a videót!

Oldalak

  • 1
  • 2