Utazás

Varázslatos fotó: a Balatonról is láthatóvá váltak az Alpok hófödte hegycsúcsai

A magyar tenger az év ezen időszakában is seregnyi csodát rejt magában, de a Dunakanyar is varázslatos pillanatokkal gazdagít bennünket január elején. Csak figyelnünk kell az apró, de mesés momentumokra!

A "szürke" január titkos csodái

Sokan a januárt tartják a legunalmasabb, legszürkébb hónapnak, hiszen hirtelen búcsút kell mondanunk mindazon örömöknek, melyeket a december tartogatott számunkra: a karácsonynak, a hosszúra nyúlt pihenésnek, a szilveszternek, a meghitt, kellemes családi pillanatoknak. Igen ám, de az esztendő első hónapja is tartogathat számunkra olyan csodákat, melyekre alapvetően talán nem is számítanánk. Lehet, hogy ezeket nem a mindennapjainkban fogjuk meglelni - bár attól, hogy január elején ismét munkába kell állnunk, még nem dől össze a világ -, de ez nem is feltétlenül baj. Ilyenkor ugyanis mindig odafordulhatunk közvetlen környezetünkhöz, a természethez, mely seregnyi titkos csodával vár bennünket azokban a másodpercekben, amikor lehetetlenül szürkének, fásultnak, lassúnak érezzük az életet.

Mindig nagyszerű látványt nyújt például, amikor a köd feltölti a Duna medrét a Dunakanyarban. Ez a jelenség most sokadszorra következett be, és szerencsére ezúttal mi is tanúi lehetünk a mesés eseménynek, hiszen a Pilisi Parkerdő kamerája rögzítette a szenzációs pillanatokat.

Fotó: 123rf

Ha te is kíváncsi vagy a videóra, lapozz tovább!

Oldalak

Utazás
Egészség
Sokan nem is gondolnák, hogy ha a cikkünkben is bemutatott két ételt párosítják egymással, az jelentős súlyvesztéshez is vezethet, legalábbis a szakemberek és egy tanulmány szerint.
Lifestyle
Élesztő a toalettben? Bár elsőre furcsának tűnhet, mindenképp érdemes kipróbálnod ezt a háziasszonyok által gyakran alkalmazott trükköt, ugyanis olyat tapasztalsz majd, amitől garantáltan lemész...
Sztárok
A tavasz közeledtével sokan döntenek úgy, hogy felfrissítik a gardróbjukat, esetleg megváltoztatnak valamit a küllemükön – így tett most Letícia királyné is, aki a minap vadonatúj frizurával jelent...