Aki bemegy abba a faluba, többé nem jön ki onnan élve – az átokkal sújtott Dargavs

Aki bemegy oda, többé nem jön ki élve. – így szól a helyi legenda. A gyakran „Halottak városaként” emlegetett Dargavs falut Oroszország egyik legtitokzatosabb helyének tekintik. Az Észak-Oszétia hegyei között fekvő „város” valójában egy ősi nekropolisz, amely tele van sírokkal és kriptákkal.

A nekropolisz egy nagy föld feletti temetkezési hely. A szó a görög nekropolisz szóból származik, ami szó szerint „Halottak városa”. Ez azért van, mert általában a város határain kívül helyezkednek el, míg az általános sírhelyek a városokon belül találhatók.

Az orosz Dargavs falun kívül egy azonos nevű misztikus nekropolisz fekszik, amely a 12. és a 16. századból származik. Ennek megfelelően a nekropolisz beceneve „Halottak városa”. Nagyon kevés turista vagy helyi orosz látogatja ezt a temetkezési helyet, mert hosszú, keskeny, kanyargós hegyi utakat kell megtenni, hogy odaérjenek és a nekropoliszhoz fűződő átok sem számít éppen turistacsalogatónak.

Lapozz tovább, a cikk folytatódik!

Aki belép a nekropoliszba, soha nem jön ki élve Dargavsot azért helyezték ilyen nehezen elérhető helyre, mert a föld annyira drága volt, hogy a temetőjüket egy egyébként viszonylag haszontalan földdarabra kellett volna helyezniük. A környezet elég kísérteties a helyi legenda nélkül is, amely szerint hely átkozott, és aki belép a nekropoliszba, soha nem jön ki onnan élve, ez pedig hozzájárul a látogatók hiányához.
Kattints a további képekért!

Furcsa szabályok uralkodnak a világ legészakibb városában.

leadotó: instagram

Oldalak