Utazás

Hemzseg a paranormális jelenségektől a kísértetjárta Ó-Ebergényi-kastély

Hazánkban nem sok kísértetjárta hely található, de az Ó-Ebergényi-kastély ilyen, ahol emberi arcokról és különös árnyakról számoltak be azok, akik betették oda a lábukat.

A barokk stílusú Ó-Ebergényi-kastély Vasszécsenyben található, Szombathelytől nem messze. Az épület a 14. századi, a 16. századi erődítmény alapjaira épült. Ahhoz, hogy eljussunk a 3 hektáros őspark közepén fekvő kastélyba, át kelni két hangulatos hídon.

Az évek alatt több generációt is élt itt, ugyan a világháború után gazdasági épületként működött, majd egy jó darabig zárva is volt, mígnem felújították és végül mára kastélyszálló lett belőle. Általában esküvőknek, rendezvényeknek nyújt varázslatos helyszínt.

Azonfelül, hogy pihenésre alkalmas kirándulás a műemlékké nyilvánított épület meglátogatása, sokakat nem a festői táj vonz, hanem a kastély övező misztikum. Ugyanis a kastély híres a megmagyarázhatatlan, hátborzongató jelenségeiről, ami csakúgy vonzza a turistákat meg a szellemvilág híveit.

Lapozz tovább a galériánkhoz!

Kísérteties jelenségek tárháza Pár évvel egy kiállításnak adott helyet az épület. Egy nő, aki képeket készített az alkalomról, olyasmit talált a fotókon, amik mellett a rendezvény eltörpült. A képeken egy ismeretlen arcot lehetett látni. Már előtte is lehetett hallani mindenféle paranormális jelenségekről, mint amilyenek az éjszakai léptek zaja, suttogások az üres helységekben vagy rémisztő sikolyok, hátborzongató zörgések. De a fényképes „bizonyíték” után, vagyis 2009 óta kezdett felélénkülni az élet a szellemkastélyban, és azóta már guggoló kísérteteteket és mindenféle árnyakat is láttak, ha hihetünk a beszámolóknak vagy legalábbis abban, hogy nem az emberek képzelete játszott. Az viszont továbbra is rejtély tárgyát képezi, kik lehetnek ezek a szellemek.
Kattints a további képekért!

A halálesetek valóban megtörténtek, így méltán érdemelte ki a hely az elátkozott Fekete-kastély nevet.

leadkép: 123rf.com

Oldalak

Utazás
Sztárok
Cate Blanchett, napjaink egyik legsokoldalúbb színésznője, aki megannyi ikonikus filmben nyújtott emlékezetes alakítást. Azonban nemcsak vitathatatlan tehetségének, hanem kivételes külső...
Sztárok
Robin Williams a nyilvánosság előtt úgy tűnt, mindig szerepet játszik; szórta a poénokat, hogy megnevettesse az embereket, közben pedig nem titkolta alkoholproblémáit és házasságai kudarcát. Azonban...
Lifestyle
Vigyázat, mert a Google segít nekünk a munkakerülésben a régi élményekkel.