Grandiózus tűzijáték augusztus huszadikán: nyolcszor annyi rakétát lőnek fel, mint eddig

Az államalapítás ünnepe alkalmából gigantikus, többnapos ünnepségsorozatot szerveznek Budapesten. Közeleg minden idők leghatalmasabb augusztus 20-i tűzijátéka.

40 ezer rakétát lőnek majd fel 25 perc alatt

Minden eddiginél nagyobb, grandiózus tűzijátékot rendeznek idén augusztus 20-án Budapesten – jelentette be Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a fővárosban, egy csütörtöki sajtóbeszélgetésen.

Idén a 25 percig tartó tűzijáték alatt több mint 40 ezer rakétát fognak fellőni, ami az eddigi mennyiség nyolc-kilencszeresét jelenti. A HVG felidézi, hogy már tavaly augusztus 20-ra is gigantikus tűzijátékot és nagyszabású ünnepségsorozatot ígértek, ám erre akkor nem került sor. Egy nem nyilvános kormányhatározat szerint a tavalyi tűzijáték nem elmaradt, hanem eltolták 2021-re.

Fotó: 123rf

Guller Zoltán elmondta: nagyon szeretnék, ha a jövő hónapban esedékes ünnepségsorozat alkalmából mindenki a fővárosba látogatna. Szerinte erre óriási szüksége volna a budapesti turizmusnak is, de úgy, hogy a vidékről érkező érdeklődők ne menjenek rögtön haza, hanem a fővárosban éjszakázzanak.

Fotó: 123rf

Biztos sokunkkal megesett már, hogy elindultunk volna túrázni, azonban az ötlettelenség, vagy az a fránya, esőt jelző apró felhő a láthatár szélén, végül mégiscsak a kedvenc sorozatunk elé sodort minket, egy jó adag chipsszel az ölünkben. Az ilyen, és ehhez hasonló helyzetek elkerülésének érdekében, összeszedtük Budapest és környékének, tíz legszebb panorámával rendelkező helyszínét.

Leadfotó: 123rf

Oldalak