Utazás

Augusztusban mesés látványosságok várnak a csillagászat szerelmeseire - ekkor lesz érdemes az eget kémlelni

Az esztendő nyolcadik hónapja sosem múlik el varázslatos égi csodák nélkül. A csillagászat iránt érdeklődő laikusok már készülődhetnek, ugyanis nem mindennapi élménysorozatban lesz részük.

Erről te sem akarsz majd lemaradni

Fejedelmi látványban, tartalmas élményekben lesz részük azoknak a csillagászat iránt érdeklődő laikusoknak, akik augusztusban szívesen kémlelik majd az égboltot - írja a 24.hu a Svábhegyi Csillagvizsgáló közleményére hivatkozva. Ha belelapozol galériánkba, azonnal megtudhatod, miért is lesz érdemes az év nyolcadik hónapjában a rejtélyes eget fürkészned. Előre szólunk: ezeket a varázslatos pillanatokat súlyos vétek lenne kihagynod!

Augusztusban górcső alá vehetjük többek között a Szaturnusz gyűrűrendszerét, a nyári égbolt nebuláit és csillaghalmazait, a fogyó Hold mellett pedig ideálisak lesznek a körülmények arra, hogy megfigyeljük a csillaghullást.
Kattints a további képekért!

Először azt hitte, valamilyen állat ütődött a mellkasához. Csak később ébredt rá, hogy a szóban forgó objektum igencsak messziről érkezett.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Mindenkit sokkolt a hír, hogy Vadon Jani távozik a Rádió 1 műsorából.
Sztárok
Nagyon úgy tűnik, hogy Joe Manganiello nem szomorkodott sokáig Sofia Vergarával való válása után, hiszen a színészre máris rátalált a szerelem egy 33 éves színésznő személyében.
Utazás
December 10-től érvényes a MÁV–Volán-csoport új 2023/2024-es menetrendje, amely számos vonalon érinti a vasúti és a helyközi autóbuszos közlekedést, továbbá a HÉV-eket – közölte közlekedési társaság...